NASCAR Gander & RV Truck Series-förare, Natalie Decker var tvungen att dra sig tillbaka strax före Truck Series-loppet på fredag. Tillbaka i december 2019 genomgick hon operation för att ta bort gallblåsan. Hon återhämtade sig sedan dess och hennes framträdanden var sporadiska.

Tyvärr uppstod komplikationer och hon stötte på komplexa gallgångar. Som ett resultat tog hennes återhämtning mycket längre tid än väntat. Den goda nyheten var att hon var tillräckligt bra för att möta Las Vegas Motor Speedway.

Som väntat gick hon direkt till vårdcentralen för godkännande för tävling. Hennes lastbil nr 44 var redo att köra på banan.

Vad hände med Natalie Decker?

Tyvärr kände sjukvårdspersonalen inte att hon var fullt lämpad att tävla. Så 23-åringen tvingades dra ut, bara några minuter från loppets start, och klassificerades som en icke-startare.

Natalie Decker

Hon twittrade, ”Jag vet att ni alla undrar vad som hände och vad som händer. Vi går snart ombord för att komma hem där det kommer att köras fler tester så att de kan utvärdera och diagnostisera ytterligare. Jag meddelar dig så snart det är klart. Tack för alla dina böner och stöd. ”

Natalie Decker har tävlat på och av i Gander & RV Truck Series och deltog i loppet i Bristol. Hon har helt klart talang, eftersom hon spelade in en 5: e plats på Daytona 250 2020. Tyvärr har hennes medicinska tillstånd spelat förödelse under sin säsong 2020 och tvingat henne att missa en hel del tävlingar.

Det är värt att notera att hennes femte plats är den högsta finishen av en kvinnlig förare i Truck Series-historien. Visserligen har hennes lastbil inte varit den bästa under hela säsongen, och det påverkade hennes resultat.

Sammantaget missade Natalie Decker minst sex tävlingar, varav tre kom på en sträcka. Hon missade tävlingar i Atlanta, Homestead, Pocono, Michigan, Dover och Darlington. Det här loppet i Las Vegas gör det till det sjunde loppet som Decker avstod från att tävla. Förhoppningsvis, för henne och hennes fans skull, återhämtar hon sig helt och avslutar Truck Series-säsongen.