Sunday, February 25, 2024
HemCaroline Rotich"Nästan sönder" - Dakotah Lindwurm som är på väg till Paris reflekterar...

“Nästan sönder” – Dakotah Lindwurm som är på väg till Paris reflekterar över vardagen efter att ha förtjänat sin plats i olympiska sommarspelen

Årets prestation i de olympiska försöken var verkligen fängslande. Fiona O’Keeffe häpnade fältet i damloppet med en dominerande maratondebut, och klockade in på 2:22:10. Hon tävlade med balans och tog sig fram efter mil 18 och lämnade konkurrenterna bakom sig. Emily Sisson, den amerikanska rekordhållaren, tog andraplatsen på 2:22:42. Men Dakotah Lindwurm säkrade en tredje plats med tiden 2:25:31. Men det finns mer i hennes berättelse.

Lindwurm skrev historia som den första Minnesotan att kvalificera sig till Paris-OS. Men nyligen i en intervju efter loppet delade hon med sig av insikter om sin dagliga resa och avslöjade ett djupt känslomässigt djup som belyser omfattningen av hennes prestation.

Tankesättet bakom olympiska drömmar

I en intervju nyligen på den officiella webbplatsen för CITIUS MAG, vanligtvis värd av Christopher Chavez, anslöt sig Dakotah Lindwurm. Hon gav en gripande inblick i hennes tankesätt efter hennes enastående prestation vid de olympiska försöken. På frågan om den surrealistiska karaktären av hennes prestation, särskilt i motsats till andra idrottare som firade tidigare i loppet, gav Lindwurms svar en känsla. Det resonerar bortom friidrottens område. Hon förklarade, “Jag var bara all business under de senaste två milen. Man vill aldrig fira för tidigt och bli fångad. Så jag kände bara att jag bara behövde komma till mållinjen, röra vid mållinjen och sedan fira.”

Trots hennes anmärkningsvärda framgång erkände Lindwurm ödmjukt att verkligheten av hennes prestation ännu inte hade sjunkit in helt. ”Jag känner inte att det är verkligt ännu. Jag vet inte att det kommer att göra det förrän jag är tillbaka hemma och in i min rutin”, erkände hon. Ändå, mitt i surrealismen, finner Lindwurm tröst i påminnelserna om hennes nyfunna status som olympisk lagmedlem. Hon avslöjade, “Men jag får hela tiden små påminnelser om att jag nu ska vara med i ett OS-lag, och jag bryter nästan samman i tårar varje gång.” Denna känslomässiga resa understryker den djupa effekten av hennes nyfunna identitet som en olympisk hoppfull. Utredningen avslutar dock inte vid den tidpunkten.

Dakotah Lindwurms interna kamp och orubbliga beslutsamhet

När hon fortsatte samtalet, när Dakotah Lindwurm undersöktes ytterligare om ögonblicket när verkligheten av hennes prestation verkligen gick upp för henne, mindes hon livfullt en avgörande tidpunkt i loppet. När hon reflekterade över fallet när hon sprang före Caroline Rotich och fick en smal ledning på tre sekunder, avslöjade Lindwurm en intern kamp.

Läs mer: “Inte alla kommer att bli olympier”: Dakotah Lindwurms tränare avslöjar träningskamp

“När jag tappade Caroline Rotich och hade ungefär tre sekunder på mig, för ett ögonblick, tillät jag mig själv att hysa tanken på att jag skulle kunna säkra min plats i laget just då,” erkände hon. Men hennes medfödda disciplin ingrep omedelbart och uppmanade henne att åter fokusera på den omedelbara uppgiften att genomföra maratonloppet.

Inlägget “Almost Break Down” – Paris-Bound Dakotah Lindwurm reflekterar över vardagen efter att ha förtjänat sin plats i sommar-OS dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär