Thursday, November 30, 2023
HemSoccer"Nästa gång måste vi göra fem poäng": Erling Haaland bedövas av Chelseas...

“Nästa gång måste vi göra fem poäng”: Erling Haaland bedövas av Chelseas comeback i 4-4 thriller

Till skillnad från förra året är årets Premier League vidöppen för många lag. Nummer ett lag på tabellen, Manchester City, står inför några tuffa kamper. Klubben mötte ett starkt Chelsea-lag, som är på väg mot en återupplivning med sin nya tränare, Mauricio Pochettino. Därefter imponerade Londonklubben på Cityzens anfallare Erling Haalandsom erkände Blues styrkor.

Även om förra året, i det här skedet, var vinnarna i Premier League nere och då utnyttjade de Arsenals dåliga form. Haaland är dock mer självsäker och gladare över säsongens start. Den norske stjärnan ångrade dock att han missade segern på Stamford Bridge i söndags.

Erling Haaland medger att möjligheter saknas att “försegla vinsten”

Den norska forwarden gjorde två mål mot ett övergångslag från Chelsea. Men de räckte inte till, eftersom Chelsea kom tillbaka i den 5:e minuten av stopptiden för att göra jämn. Efter matchen avslöjade Haaland att det var tufft mot Mauricio Pochettinos lag trots hans målsättning. Han sa: “Vi hade chansen att försegla vinsten ett par gånger, men det gjorde vi inte. Det är något vi måste jobba på. Nästa gång måste vi göra fem mål”, enligt Manchester Citys officiella pressmeddelande.

6’4″-spelaren erkände också att han missat ett par bra chanser som kunde ha tagit segern för gästerna. Båda lagen såg några tydliga möjligheter missade, men det är de regerande mästarna som kommer att vara de mer besvikna eftersom de inte kunde hålla fast vid sin ledning.

Manchester Citys mest bittra ögonblick mot Chelsea skulle dock ha varit i finalen i UEFA Champions League 2021. Kai Havertz slog av Mason Mount för att vinna dem trofén, vilket lämnade Pep Guardiola och Co. krossade. Mitt i all dramatik och allt kaos är den norske forwarden på väg att slå ännu ett Premier League-rekord. Låt oss dyka djupare.

Haaland på gränsen till ännu ett Premier League-rekord

23-åringen var på en elektrisk körning förra säsongen och slog rekord efter rekord. Den dödliga anfallaren blev den högsta målskytten under en Premier League-säsong med 36. Nu är han dock på gränsen till att bli den snabbaste spelaren att göra 50 Premier League-mål.

För närvarande innehas av Andy Cole i 65 matcher, Haaland har fortfarande 18 matcher kvar och bara ett mål till att erövra. Han är dock nöjd med att hans lag gör det bättre och bryr sig inte om individuella milstolpar. Vinnaren av UEFA Årets spelare 2022-2023 fortsätter dock att göra stora poäng bara för att hjälpa sitt lag att uppnå fantastiska saker. Några tankar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär