Monday, December 11, 2023
HemNASCARNASCAR:s tvetydiga polisarbete lämnar lite utrymme för vickling när Corey Heim får...

NASCAR:s tvetydiga polisarbete lämnar lite utrymme för vickling när Corey Heim får den korta änden av pinnen

Det har gått en vecka sedan Ben Rhodes registrerade sin andra titelvinst i NASCAR Truck Series. Även om allt gick till hans fördel, gick det utför för Corey Heim. Hans fejd på banan med Carson Hocevar väckte stor uppmärksamhet med NASCAR som straffade Heim. Med tanke på händelsekedjan, fick föraren #11 verkligen en rättvis behandling?

I kampanjen 2023 har flera varningar vänt utvecklingen för många förare. Medan Heim tyvärr var på mottagande sida på Phoenix Raceway i fredags, tog hans ilska överhanden.

Var NASCAR bara med sitt beslut att straffa Corey Heim för haverandet på Phoenix Raceway?

Förra onsdagen granskade NASCAR incidenten i lastbilsseriens final som involverade Corey Heim och Carson Hocevar. Så småningom befanns den förra skyldig till att ha brutit mot avsnitt 4.4.B & D från NASCARs regelbok som användes för att övervaka NASCAR Member Code of Conduct.

I ljuset av denna överträdelse bötfälldes Heim med 12 500 $ och dockade 25 poäng i lastbilsseriens förarställning. Incidenten resulterade i en 18:e plats och en fjärdeplats (efter straffet) bland de fyra titelberättigade förarna. Det är synd med tanke på hur fantastiskt bra Heim tävlade och strävade efter en titeltriumf.

Men nyligen ifrågasatte YouTubern och NASCAR-passionerade fansen Eric Estepp om den 21-årige föraren fick rätt behandling. När han pratade om incidenten upprepade han hur incidenten mellan Hocevar och Heim helt förändrade mästerskapsbilden.

Med hjälp av flera varningar kom Ben Rhodes ut med glans. Medan Estepp förstod varför NASCAR straffade Heim som hur de gjorde Denny Hamlin i Phoenix tidigare i år, hade han empati för Heim också. Han sa, “Jag klandrar inte NASCAR för att ha trätt in men samtidigt ska jag bara vara ärlig att jag mår riktigt dåligt för Corey Heim. Han får den korta änden av pinnen åt vänster och höger.”

Dale Earnhardt Jr & Kevin Harvick kräver striktare tjänstgöring från NASCAR för att undertrycka avsiktligt förstörelse avslöjat av Carson Hocevars kontroversiella drag

Heim hade ett enormt lopp på fredagen innan han först förstördes av Hocevar. När den senare flyttade till cupserien 2024 förklarade Estepp varför Heim gjorde som han gjorde. Han sa, “Han (Heim) gjorde inget fel men såg sina hopp om mästerskap gå upp och ryka på grund av en annan förares smutsiga handlingar och i NASCAR finns det inget straff för att snurra ut någon. Corey Heim är tänkt att självpolisera och ha detta i åtanke.”

Även om han inte ifrågasatte NASCARs straff, är Estepp verkligen angelägen om att veta vad det styrande organet är redo att göra för att polisa aggressiv körning som Hocevar gjorde i fredags. Nyligen talade till och med Dale Earnhardt Jr på liknande linjer när han ifrågasatte Hocevars tillvägagångssätt.

Dale Earnhardt Jr lägger ut en sträng varning till Carson Hocevar efter hans lastbilsserie-finalupptåg

Det som hände i lastbilsseriens final var olyckligt men kunde lätt ha undvikits. Utan tvekan var Corey Heims handling tveksam men det gjorde definitivt inte Carson Hocevar mindre skyldig. Gång på gång har den nya Spire Motorsports-föraren anklagats för att ha förstört förare.

Även om det har påverkat hans rykte, lyfte Dale Earnhardt Jr fram det specifikt i det senaste avsnittet av sin podcast The Dale Jr Download. Han sa: “Vi kommer att sätta igång här. Carson har gjort det här så många gånger, och han gick in i hörnet, träffade Heim och gick vidare uppför banan. Jag är som, det är oförsvarligt, och han kommer över radion och säger: “Gå igenom vad som hände där.” Jag säger, vänta lite, du vet vad du just gjorde.”

Samtidigt som Junior påpekade det kunde han inte låta bli att känna sig orolig över att Hocevar skulle riskera den underbara möjlighet han har. Han sa, “Det finns något medfödd i hans mentala inställning till allt detta som verkligen, verkligen behöver lite arbete. Och, om han fortsätter med den här typen av saker kommer han att förstöra denna otroliga möjlighet han harför han är otroligt begåvad.”

Det är verkligen värt att notera vad Dale Jr sa. Med detta i åtanke, borde NASCAR vara mer vaksam mot aggressiv körning? Eller skulle det ta bort det roliga från sporten? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär