Wednesday, February 28, 2024
HemChase ElliottNASCAR-uppdatering: Nuvarande status för Auto Club Speedway lämnar södra Kaliforniens fans nedslående...

NASCAR-uppdatering: Nuvarande status för Auto Club Speedway lämnar södra Kaliforniens fans nedslående inför LA Clash

Fans av NASCAR har dragits till Auto Club Speedway i Fontana i årtionden på grund av ljudet av motorer som river genom de livliga stränderna i södra Kalifornien. Planerna för den 26-åriga banans rivning började dock strax efter att den rutiga flaggan viftades för det sista loppet i februari förra året.

“Fontana” har spelat en stor roll i NASCARs historia, från att hålla lopp som varit värd för ikoniska namn som Jimmie Johnson och Tony Stewart, för att göra heltidsroller i Hollywood. Som sagt, SoCal är hem för inte en utan två, ikoniska banor som ligger bara fem mil bort, med den andra är Los Angeles Memorial Coliseum, platsen för den tredje Clash-utställningen, en annan kortsiktig lösning med en oklar framtid .

NASCAR slår i bromsen: Kommer Fontana någonsin att ryta igen?

Fans av The SoCal Speedway är extremt entusiastiska när dammet lagt sig efter rivningen av den 2 mil långa ovalen för nästan ett år sedan. Tvärtom, Fontanas banchef, Dave Allen, erkände osäkerheten kring en potentiell comeback. “Vi har några interna godkännanden att arbeta igenom, men förhoppningen är att ha något att gå ut med någon gång inom en snar framtid,” sade Allen i en ny release av Los Angeles Times. Med en spekulerad “12–18 månaders” byggperiod verkar även en comeback 2025 osannolik för Fontana.

“Med en byggtid på 12 till 18 månader ser Allen inte detta (Auto Club Speedway short track) projekt som bara ett års frånvaro från racing. “Ja, troligtvis skulle det inte vara klart nästa år,” sa han. – @LATimes https://t.co/WiioZRP6PZ

— Adam Stern (@A_S12) 2 februari 2024

Många förare har goda minnen av att ha tävlat på den legendariska kortbanan, inklusive mästaren i cupserien 2020, Jaga Elliottoch Kyle Busch, en fem-tid racevinnare på Fontana. “Jag hatar att se det gå”, sa Elliott, förare av #9 Camaro för Hendrick Motorsports. Han fortsatte, “Jag njöt av racerbanan, men det är långt där ute. Det verkade alltid ha en bra publik också. … Vem vet vad som händer härnäst?”

Samtidigt reflekterade Busch, som vann den senaste upplagan av det mytomspunna loppet på Fontana 2023, över banans avgörande roll i sin karriär. “Första gången jag var där i en Cup Series-bil, satte jag mig på stolpen, fick min första pole-utmärkelse… Följande lopp samma år (när det var två NASCAR-lopp om året) vann jag mitt första Cup-serielopp. Det var ganska häftigt. 2009 hade de ett dubbelhuvud med Truck-serien och Xfinity-serien. Jag vann båda dessa tävlingar och det var första gången en NASCAR-förare vann två tävlingar på samma dag.”

Den tvåfaldiga mästaren i cupserien, som påminner sig ytterligare om sina olika milstolpar på den ikoniska ovalen, sa: “Jag vann mitt 200:e cupserielopp där 2019. Det finns många bra minnen där.”

Future of the Clash osäker när fansen gör sig redo för den 4 februari

När Busch Lite Clash och NASCARs treåriga avtal med LA Coliseum närmar sig sitt slut efter 2024 års upplaga, blir förhållandet mellan Fontana-dekonstruktionen och Colosseum ett centralt tema. Planerna för evenemanget i Los Angeles är ett stort frågetecken. Efter en nedslående andra upplaga står det djärva experimentet – en gång en framgång – inför osäkerhet. Med stora konsekvenser för NASCARs framtid på den rika marknaden i södra Kalifornien, tar det här samtalet ännu mer fart när vi närmar oss vad som kan bli den sista upplagan av The Clash at the Colosseum om några dagar.

Men när det kom till racing i södra Kalifornien, NASCAR president Steve Phelps uttryckte optimism i ett offentligt uttalande i november förra året. “Vår avsikt är att stanna kvar på marknaden i södra Kalifornien… Det är vår avsikt att bygga en kort bana i Inland Empire,” betonade han.

Ändå undrar vissa var Clash kommer att hamna i det långa loppet med tanke på NASCAR:s jakt på andra marknader. Årets inkludering av ‘King Taco La Battala’ antyder evenemangets potential som ett resande evenemang. Men kommer NASCAR att etablera ett långsiktigt fotfäste i området, eller kommer deras minskande närvaro bara få fans att längta efter spänningen i NASCAR-racing i södra Kalifornien?

Läs mer: “Rest in Peace, Autoclub” – Heartbroken NASCAR-fans säger smärtsamt adjö till Fontana Beauty

Inlägget NASCAR Update: Current Status of Auto Club Speedway Leaves South California Fans Disheartened Ahead of the LA Clash dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär