Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARNASCAR-uppdatering: Hjärntumöröverlevande Matt Tifft tillkännager massiv 30-loppsresplan mitt i racingretur

NASCAR-uppdatering: Hjärntumöröverlevande Matt Tifft tillkännager massiv 30-loppsresplan mitt i racingretur

Matt Tifft är igång för tävlingssäsongen 2024. Den tidigare Live Fast Motorsports-delägaren hade meddelat att han återvände till racing efter ett fyraårigt sabbatsår förra året. Efter att ha tillbringat dessa år med att titta på tävlingar på pitboxen kunde Tifft inte låta bli att ge efter för lusten att tävla igen. Tifft fortsatte att återuppliva sin racingkarriär efter att ha kämpat mot en tumör i sin högra främre hjärnlob och tillkännagav sina planer för säsongen 2024.

Matt Tifft visade upp spänningen på Twitter och hade gett ut några tips genom sina tweets för att reta fansen. Efter ledtrådarna twittrade Tifft att han skulle tävla i år i dirt late modellen och Trans-Am TA2 Sports Car kretsarna. Han kommer att delta i cirka 30 lopp i dessa två grenar och till och med avslöjade sin huvudsponsor för hela schemat. En spännande säsong väntar för 27-åringen.

Matt Tifft är helt upprymd och delar med sig av detaljer om sin sponsor och tävlingsschema

När Matt Tifft och BJ McLeod beslutade att sälja Live Fast Motorsports charter till Spire Motorsports, var det tydligt för NASCAR-gemenskapen att båda ägarna hade olika planer för framtiden. Medan McLeod flyttade sitt fokus till lagets Xfinity-serien programmet och tillkännagav ett deltidsschema i cupserien, befriade Tifft sig helt från ägandet.

Anledningen till att Matt Tifft tog ett drastiskt steg ner från ägandet var hans lags behov av mer konkurrenskraft. Live Fast Motorsports fick utstå några tuffa säsonger i Cup-serien men kunde inte förbättras under den korta perioden heller. På grund av det trodde folk att ett utträde från ägandet innebar en återgång till racing för Matt Tifft, vilket hände.

Förra året kom Tifft ur sitt fyraåriga uppehåll med Super Late Model-kretslopp. Snabbspola fram till 2024, och han har meddelat sitt beslut att försöka sig på något annat. Matt Tifft avslöjade mer detaljer om detsamma och twittrade: “Jag är tillbaka för 2024! Tävla över 30 tävlingar mellan dirt late model racing och Trans-Am TA2 sportbilsserietävlingar! @blasterproducts kommer att vara huvudsponsor hela året. Så tacksam för denna möjlighet att vara tillbaka på rätt spår. Schemalägg release snart”

Stora nyheter! Jag är tillbaka för 2024! Tävla över 30 tävlingar mellan dirt late model racing och Trans-Am TA2 sportbilsserietävlingar! @blasterproducts kommer att vara huvudsponsor hela året. Så tacksam för denna möjlighet att vara tillbaka på rätt spår. Schemalägg release snart pic.twitter.com/1hdMywUpZR

— Matt Tifft (@matt_tifft) 24 januari 2024

2019, när Matt Tifft avslöjade sin kamp med en hjärntumör, trodde fansen att det kunde vara hans sista tävlingsdagar. 27-åringens beslutsamhet att tävla igen har dock aldrig slagit igenom. Efter att ha sett upp- och nedgångarna i livet i NASCAR som ägare och förare, avslöjade Tifft sin kamp mot tumören och sin comeback till racing i ett samtal med Racing America förra året.

Uthållighet var avgörande för Tiffts comeback 2023

Matt Tifft återvände till pilotsätet i en racerbil för första gången på fyra år och anlände till den ikoniska Hickory Motor Speedway. Efter en långvarig medicinsk kamp med en hjärntumör och en besvärlig dynamik med Live Fast i cupserien, hade Tifft bestämt sig för att hans önskan att njuta av racing var av största vikt. Under sin långa paus från racing tillbringade han sina dagar med att återhämta sig vid Georgetown University i Washington, DC

Som avslöjade uppbyggnaden till hans efterlängtade återkomst, avslöjade Forbes 30 under 30-personlighet: “Jag arbetade med mina läkare på många neurologiska undersökningar och massor av MRI, EEG, för att vara ärlig, inte alltför annorlunda från när jag fick tillbaka i bilen efter min hjärntumör. Jag skulle säga väldigt, väldigt lika, men kanske lite mer involverad den här gången på grund av vad som hände 2019.”

Testsessionen på Hickory visade sig vara ett självförtroende för Matt Tifft. Det katalyserade inte bara hans brinnande önskan att återgå till att tävla mot landets bästa, han ville göra det så snart som möjligt. På tal om effekten av Hickory-testsessionen på honom, sa Tifft, “Det stora med det testet var att jag insåg att jag kanske vill göra det här lite tidigare än senare. Jag ville inte gissa någonting.”

“Jag pratade med Dan Frederickson uppe i Wisconsin, och jag ville göra en helg där jag kunde tävla ett par gånger. Jag ville inte gå upp dit och springa 30 varv och vara klar.”

Läs mer: Ross Chastain ansluter sig till barndomskonkurrenten Stephen Nasse när de avger massiv dom över Hoosiers sena modelldäckexperiment

Med hindren förbi honom vill Matt Tifft sätta igång spåren med sin efterlängtade närvaro på racerbanorna. Medan han har flyttat uppmärksamheten från Super Late Model till Amerikas intensiva grusvägar, letar han efter nya utmaningar och upplevelser innan han återvänder till NASCAR med full styrka.

Inlägget NASCAR Update: Brain Tumor Survivor Matt Tifft Announces Massive 30-Race Itinerary Amidst Racing Return dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär