Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARNASCAR Silly Season News: Brad Perez gör Grand Xfinity-entré och ersätter Dale...

NASCAR Silly Season News: Brad Perez gör Grand Xfinity-entré och ersätter Dale Earnhardt Jrs brorson

Mitt i den intetsägande NASCAR lågsäsongen framhäver heta nyheter från Xfinity Series ännu en spännande uppdatering när den fåniga säsongen närmar sig sitt slut. Till skillnad från alla andra tidigare säsonger var pengamanövrarna för säsongen 2024 perfekta, team kämpade för att skaffa sig de bästa förarna och partnerna genom att göra stora affärer. De senaste nyheterna föreslår att en ny förare i Alpha Prime Racing-stallet tar upp Dale Earnhardt Jrs brorsons chans.

Amerikas favoritvideo idag

Brad Perez, skickliga roadracing-ess, får sitt drömskott i år. 26-åringen kommer att stå vid rodret för No. 45 Chevrolet Camaro för Alpha Prime Racing i NASCAR Xfinity Series-loppet på Circuit of The Americas den 23 mars.

Medan JR Motorsports delägares brorson, Jeffrey Earnhardt, hade en tuff tid i befordran, med en genomsnittlig startposition på över 30 och en genomsnittlig finish på över 25, har teamet repat in unge Perez för utvalda lopp med start i COTA.

Young gun Perez landar sin drömmöjlighet på bekostnad av Dale Earnhardt Jrs brorsons åktur

2023 var på inget sätt en smidig resa för Jeffrey Earnhardt, son till Kerry Earnhardt (bror till Dale Jr). Faktum är att 34-åringens prestation var inget mindre än hemsk, slutade på 27:e plats i rankingen, han hade nollor över hela vinsten, topp-10, topp-5 och pole i sitt CV från 2023. För att göra saken värre fick #44-föraren också nöja sig med 7 DNF som gjorde hans dystra säsong ännu mer deprimerande.

Redan före säsongsfinalen tillkännagav laget sina planer för 2024 och släppte Jeffrey Earnhardt, vilket lämnade honom strandsatt. Medan ryktena om att han skulle gå med Dale Jr på JR Motorsports fick fäste, har ingen officiell bekräftelse befäst nyheten. Å andra sidan har Alpha Prime Racing tagit sig an Perez som har totalt sju NASCAR Xfinity Series-lopp och fem NASCAR Craftsman Truck Series-evenemang under de senaste två säsongerna som sin utvecklingsförare.

Han kommer också att utses till lagets officiella reservförare för 2024 medan Xfinity Series-sensationen och racerföraren Brennan Poole kommer att ta Earnhardts plats i #44 Chevy. När han pratade med NASCAR:s officiella radiokanal, Sirius XM NASCAR, vidarebefordrade Perez de fantastiska nyheterna och delade sin glädje över att vara en del av Chevy-partnerorganisationen.

“Tacksam” Perez delar sin glädje över drömmöjligheten

Förutom att fungera som teamets utvecklingsdrivare och reserv för dess 2024-kampanj, kommer Perez också att hjälpa dem med simulatorinstallation. Medan Perez första tävlingsdetaljer har tillkännages, är resten av förarens schema ännu inte tillkännagivna. Han kommer att behålla sin långvariga sponsor och partners Weiss Sand & Clay LP och Apex Coffee Roasters för evenemanget.

Upprymd över möjligheten sa han till NASCARs radiopartner, “Jag är tacksam för möjligheten att utveckla min karriär med Alpha Prime Racing, det här är en fantastisk miljö för mig att lära av veteraner i det här laget och visa min talang. Jag är glad över att komma till COTA i vår Weiss Sand & Clay Camaro och ha en bra dag och växa på vad vi åstadkom på Road America förra året.”

Dale Earnhardt Jrs brorson ur sätet för 2024 efter ännu en nedslående säsong

Han berättade också att om allt faller på plats är han nära att säkra finansieringen som behövs för Chicago Street Course-evenemanget.

RELATED ARTICLES

Mest populär