Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARNASCAR-nyheter: Kyle Larson avslöjar den hårda verkligheten med snabbt minskande utbetalningar av...

NASCAR-nyheter: Kyle Larson avslöjar den hårda verkligheten med snabbt minskande utbetalningar av förare i cupserien

Bortom mod och ära i de snabba körfälten i NASCAR, är förare av vanliga bilracing i grunden inte så komplexa. De är i allmänhet enkla individer som älskar att gå fort, få generöst betalt och ha en boll med sina nära och kära och njuta av frukterna av sin triumf. Kyle Larson pratade med den populära NASCAR-veteranen, Kenny Wallace, 2021 års Cup Series-mästare och Hendrick Motorsports-ess, och upptäckte den oroande trenden i NASCAR.

Amerikas favoritvideo idag

Medan NASCAR-åkare får en grundlön från sina team som varierar någonstans mellan $50 000 till $10 miljoner beroende på enhet, verkar det ha skett en nedgång i förarutbetalningen de senaste åren, en alarmerande drift som Larson upptäckte under sitt samtal med veteranen. racer.

Med hänvisning till den store Jimmie Johnsons fall blev Larson verklig, avslöjade det oroande skiftet och sa att den nuvarande generationen förare är “inte i närheten av vad Jimmie Johnson eller Jeff Gordon eller något liknande.”

Kyle Larson avslöjar den bittra sanningen om förarlön i NASCAR

Ja, de får betalt i miljoner. Faktum är att ta en superstjärna som Kyle Busch till exempel, den tvåfaldiga mästaren i Cup Series 2021 var den högst betalda föraren i NASCAR med hela 17,8 miljoner i lön, inklusive alla vinster och rekommendationer. Detta stötte upp på vågen och kastade hans förmögenhet till cirka 80 miljoner dollar.

Detta är dock inte fallet med alla förare. Till skillnad från gamla dagar med NASCAR, där förare tog in anslutna sponsorer, har affärsmodellen liksom förändrats med team och deras partners som gjort en affär för sig själva och lämnat förarna med bitar och bitar. När han reflekterade över just denna aspekt, ställde Wallace, excentrisk dirtracer, frågan: “Jag tjänade miljontals dollar per år och jag är klar. Anledningen till att jag sa att anledningen till att jag precis berättade att jag tjänade miljoner då, jag tog med mina egna sponsorer – Square D och allt det där men jag antar att det är sant, tjänar NASCAR Cup-förare bara mycket mindre pengar nu? Det har jag hört.”

Larson aka “Yung Money” gick för jugular och avslöjade sportens nuvarande tillstånd. Han sa, “Ja, man, jag vet inte allas affär men jag menar att du fortfarande har dina toppförare som förmodligen fortfarande inte är i närheten av vad Jimmie Johnson eller Jeff Gordon eller något liknande men du är fortfarande, jag menar Jag lever verkligen bra som om jag är helt nöjd med mitt kontrakt och allt det där, men det är fortfarande inte i närheten av den nivån, förmodligen inte nära hälften av kanske Jimmie fick betalt under sin storhetstid.”

Medan föraren nummer 5 har gjort det klart att han får rikligt betalt, avslöjar han också den bittra sanningen och säger: “Jag vet, jag tjänar mycket mer än en bra majoritet av fältet, jag vet inte vad jag ska tro. men jag tror att många killar bara är glada över att säga att de är en Cup Series-förare och att de inte bryr sig, de vill bara vara där och tävla på söndagar och det skadar bara förarsidan. försöker få hävstång för några av dessa förare.”

Larson avslutade sedan sina tankar med en slug grävning på NASCAR och jämförde den med World Of Outlaws. “Jag slår vad om att de fyra främsta förarna i World of Outlaws Sprint Car Series tjänar mer pengar än du vet, en tredjedel till hälften av Cup Series killarna, förmodligen hälften av Cup Series killarna. Så, ja, det är ganska galet att tänka på men ja, alla väljer sin egen väg, antar jag”, sa föraren och kastade in ett sarkastiskt slag.

Omtalad som en “once in a generation”-talang, delade Larson också sina ärliga tankar om organisationen och nämnde hans förhållande till sporten.

“Jag skulle inte tävla i NASCAR om jag inte älskade det” – Larson bryter brutalt hatarens berättelse

Under sin tid i NASCAR har Larson gjort ett så starkt intryck att fansen vid ett tillfälle trodde att 31-åringen var med i kampanjen bara för de ekonomiska fördelarna med det, bara höll sig kvar för degen. I ett separat samtal med Wallace om hans “Kenny Wallace Conversation” slog Larson sönder berättelsen och rensade luften genom att göra ett uttalande.

Han sa: “Jag vill inte att folk ska bli utskällda om det. Jag säger inte att jag går i pension vid 30-whatever, men jag älskar att tävla i NASCAR. Jag skulle inte tävla i NASCAR om jag inte älskade det. Jag tror att många race-fans känner att jag inte gillar att tävla i NASCAR, jag gör det bara för att tjäna pengar och sedan går jag i pension och allt det där.”

“Jag skulle sätta Max Verstappen … i den gruppen” – Arrow McLaren Team Principal fäller ett massivt omdöme om Kyle Larsons Indy 500 Quest

Dessutom lade han till sin uppfattning och sa: “Jag skulle ha gjort det för länge sedan om jag inte älskade det jag gör och älskar att tävla i NASCAR, älskar att tävla om vinster och tävla för det bästa laget i sporten . Jag älskar, älskar absolut det jag gör just nu.”

RELATED ARTICLES

Mest populär