Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARNASCAR News: Tidigare lastbilsserieikon Bill Lester släpper massivt tillkännagivande om sin Racing...

NASCAR News: Tidigare lastbilsserieikon Bill Lester släpper massivt tillkännagivande om sin Racing Tell-All-bok “Vinna omvänt”

Den enda afroamerikanska föraren som tävlade i Xfinity-serien och vann en pole position i lastbilsserien, Bill Lester, står som flaggbäraren för att övervinna oddsen och förverkliga sina drömmar som motorsportsförare. Med många utmärkelser under bältet är föraren inställd på att lägga ytterligare en fjäder till hatten, som han avslöjade för sina fans på sociala medier.

Amerikas favoritvideo idag

Bill Lester var ingenjör innan han växlade

Eftersom Lester var förtjust i racing vid sju års ålder efter att ha sett ett Can-Am-lopp på Laguna Seca, visste Lester vad som skulle bli hans yrke i framtiden. Efter att ha utbildat sig till elektroingenjör och sysslat med företagsvärlden, arbetat på HP, hamnade Lester så småningom på NASCARs ovala spår. Men vägen till att bli förare i en av de mest konkurrenskraftiga formerna av motorsport är lättare sagt än gjort. Vid 40 års ålder hade Lester en trifekta av odds mot sig.

Han var svart, långt över sin ålder och utan en bekant i NASCAR-världen. Det hindrade dock inte föraren från sin dröm om att bli den första svarta NASCAR-föraren att kvalificera sig till en Cup Series under de senaste 20 åren och tävla på banorna i Atlanta Motor Speedway 2006. Efter att ha följt prestationernas väg, f.d. NASCAR-förarens bok, “Winning in Reverse” är på väg att bli adopterad för skapandet av en film. Lester postade på Twitter med orden, “Rättigheterna till min berättelse, från “Winning In Reverse”, har nyligen valts ut för filmisk övervägande! Eftersom fler bokrecensioner skulle hjälpa visionen att bli verklighet, om du är en verifierad köpare av boken på Amazon, vänligen lämna en recension. Tack!”

Lesters bok ‘Winning in Reverse’ kartlägger en livlig resa för föraren. I boken berättar Lester också vad som tvingade föraren att lämna sitt liv som företagsarbetare och välja den väg som är mindre färdad. Men som NASCAR-förare gjorde Lester 145 starter och fick tre pole positioner, främst i Truck Series, mellan 2002 och 2007. Dessutom återvände föraren också till Truck Series för att leda ett race för David Gilliland Racing redan 2021, mitt i hans bokkampanjer. Boken finns tillgänglig på Amazon med en prislapp på $17,95 för Paperback och $27,95 för Hardcover.

När han pratade om sin bok avslöjade Bill Lester också detaljer om sin ceremoniella NASCAR-resa.

Du ser ingen som ser ut som du: Bill Lester

NASCAR, sedan Lesters tid, har kommit långt, för att göra sporten mer diversifierad i naturen. Aktieracingorganisationen har också lett många projekt för att göra sporten mer inkluderande. Som ett resultat har motorsportfandomen bevittnat ökningen av förare som Bubba Wallace, en annan afroamerikan som tävlar på heltid i sportens högsta nivå.

På tal om hur tiderna har förändrats uttryckte Bill Lester: “Det fanns ingen drivkraft för mångfald för mig. NASCAR insåg att de behövde utöka sin räckvidd lite, men jag hade redan kommit innan det ägde rum.”

Lester avslöjar ytterligare hur svår situationen var som den enda svarta föraren i rutnätet, “Det var svårt. Du går till banan och ser ingen som ser ut som du. Jag visste att majoriteten av människor inte drog för mig – vissa var det. Jag är säker på att de såg på det som det här Dodge-mångfaldsprogrammet, varför tar du möjligheter ifrån oss?” avslutade Lester.

Samantha Busch släpper positiv uppenbarelse med fyra ord om hennes oändliga anfall med hälsoproblem

Det går inte att förneka att sporten har öppnat sina armar för olika förändringar sedan början av 2000-talet. Det är dock förare som Bill Lester, som har bevisat att ingenting står sig som en

RELATED ARTICLES

Mest populär