Saturday, December 9, 2023
HemF1NASCAR korsar F1 i Las Vegas när Joey Logano sågs med Ferrari-förarna...

NASCAR korsar F1 i Las Vegas när Joey Logano sågs med Ferrari-förarna Charles Leclerc och Carlos Sainz Jr.

Även om den 2-faldige mästaren i cupserien, Joey Logano, mötte sin match och blev utstött i den första slutspelseliminatorn, hämnades hans lagkamrat Ryan Blaney förlusten av #22, och förde cupen tillbaka till Team Penske-lägret. Det var en lättnadens suck för Logano att se sin lagkamrat återföra titeln tillbaka till Ford-lägret medan han misslyckades med att försvara den.

Men 33-åringen låter inte 2023-besvikelsen komma till huvudet, han ser fram emot säsongen 2024. Nyligen delade han ett inlägg på sociala medier som komplimangerade sin primära sponsor när han tar en rundtur i F1-världen tillsammans med Ferarri-förarna Charles Leclerc och Carlos Sainz Jr när NASCAR & F1 slår sig samman för en crossover.

Charles Leclerc och lagkamraten tar med Joey Logano på en turné före Vegas

Fans älskar crossovers, särskilt när två jättar möts för ett stort samarbete. Det här året är särskilt stort för NASCAR-fans eftersom organisationen presenterade sin första gatubana som var en smältdegel av talanger som förde förare över hela världen till Chicago. Kampanjen Stock Car Racing gav sig också in i en värld av uthållighetsracing, och ställde upp sin Cup Series Chevrolet på de eftertraktade 24 timmarna av Le Mans, vilket markerar dess officiella inträde med sitt Garage 56-projekt.

Nu med slutet av sin toppserie, Cup-serien, ser det ut som att NASCAR-världen och F1-världen har kolliderat för att ge fansen ännu ett samarbete. Den här gången är det Logano och teamet Ferraris Charles LeClerc och Carlos Sainz Jr som slår sig samman när de tar Cup Series-mästaren på en kort turné inför det efterlängtade Vegas GP.

Föraren #22 twittrade ut utvecklingen och delade ett inlägg som läser: “Härligt att se innovationen och tekniken @shell tillför @f1 precis som de gör för mitt @shell @pennzoil-team. Tack för turnén @Charles_Leclerc @Carlossainz55.” Logano krediterade den gemensamma sponsorn, Shell, och Penzoil för deras banbrytande innovation inom motorsmörjning medan han poserade för ett fotografi med Ferarri-förarna.

Logano berömmer Ford för out-of-the-box-idén för “Race to the Clouds”

Trots det tidiga bakslaget i NASCAR med Toyotas och Chevrolets som fick den första farten, kom Fords direkt tillbaka starkare än någonsin genom att svepa titlar över alla tre fraktionerna i organisationen. Detta inkluderar Ben Rhodes andra titel i Truck Series, Cole Custer och SHR:s första titel någonsin i Xfinity Series, och Ryan Blaneys monumentala vinst i Cup Series.

Inte långt efter den helamerikanska tillverkarens jordskredsvinst, avslöjade Ford sitt hemliga vapen, speciellt designat för den fruktade Pikes Peak-backen. Den 12,42 mil långa banan har 156 svängar och en höjdökning på 4 725 fot, vilket gör den till en av de farligaste banorna om inte den farligaste i världen. Och gissa vad Ford har rullat ut?

En 1 400 hk Transit skåpbil som redan har slagit igenom tävlingen och satte rekordet för den snabbaste tiden. EV med namnet Supervan 4.3 klarade banan på 8 minuter och 47,682 sekunder i juni 2023, och slog det tidigare rekordet i Open-divisionen på nio minuter och 24,433 sekunder från 2019. Logano delade också med sig av det korta klippet på sitt “X”-handtag, som blåst bort av skåpbilens kapacitet, se tillverkaren rack upp milstolpar.

Roger Penskes nummer 12 bil går med i Elite Company i NASCARs historia

RELATED ARTICLES

Mest populär