Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARNASCAR kan just ha räddat sig själva med avtalet om 7,7 miljarder...

NASCAR kan just ha räddat sig själva med avtalet om 7,7 miljarder dollar medierättigheter

Det går inte att förneka hur den nya medierättighetsaffären har förbluffat NASCAR-gemenskapen. Med många som fortfarande försöker smälta det har affären utan tvekan delat åsikter. Även om siffran på 7,7 miljarder dollar ser lukrativ ut, verkar det finnas mer än vad man kan se.

Amerikas favoritvideo idag

Det är allmänt känt att NASCAR-tjänstemän investerat mycket tid i att förhandla fram avtalet om mediarättigheter. Att säkra en genomsnittlig årlig intäkt på 1,1 miljarder dollar är något, särskilt när sporten antas vara undergång. Det ser dock ut som att sanktionsorganet har fått det att räknas när det gällde som mest.

Är den nya medierättighetsaffären en spelomvandlare för NASCAR?

För bara ett par dagar sedan rapporterade Sports Business Journal att NASCAR slutförde en affär på 7,7 miljarder dollar med Fox Sports, NBC, Amazon och Warner Bros. Discovery. Med en sådan lukrativ affär som säkrar sju års intäkter, verkar det verkligen vara mycket pengar. Men är det verkligen så?

NASCAR säkrade en ökning med 40 % jämfört med deras nuvarande medierättighetsavtal men det finns något som inte passar. Sports Business Journal-journalisten Adam Stern klargjorde nyligen saker när han deltog i Dirty Mo Live-podden. Eftersom Cup-serien redan står inför en minskning med 5 % i tittarsiffror i år, diskuterade Stern hur den nya affären kan påverka betygen.

Först förklarade den berömda journalisten hur sanktionsorganet skulle ha älskat att stanna hos Fox Sports och NBC. Men med tanke på att det med största sannolikhet skulle ha resulterat i mindre pengar, valde NASCAR att utforska andra alternativ. Stern påpekade sedan hur intäkterna från mediarättigheter spelar en nyckelroll inom sport, eftersom han använde MLS som exempel.

Han sa: “Du tittar på MLS. MLS tar en stor affär med Apple, nästan alla deras spel bakom Apple TV:s betalvägg. Det var pengarna de kunde få och de var tvungna att leverera för sin bransch. Deras bransch förväntas vara en växande verksamhet och ett av de mest sportiga sätten att vara en växande verksamhet inom sport är att få växande mediarättsintäkter.”

Medan han förklarade att det var ett liknande fall med NASCAR, lade han till ytterligare en vinkel på grund av vilken denna affär möjligen förverkligades. Det är ingen hemlighet att kabeluniversumet har minskat. Som Stern diskuterade sker varje kvartal en nedgång i ett par procentandelar av prenumeranter, vilket är en enorm nedgång.

Detta är en av anledningarna till att NASCAR inte ville spela enbart på kabelanvändare. Med Amazon Prime hade de fritiden att utforska streamingarenan och eventuellt få en glimt av hur den skulle kunna se ut i framtiden. Men tillsammans med det fanns det en viktig anledning bakom affären.

Som Stern sa, “Så delvis, de (NASCAR) gjorde det för att sprida sina ägg i flera korgar, men en del av det var också att få mer pengar och för att se till att de får mer pengar i branschen vid den tidpunkt då deras team är säger att vi behöver mer pengar, vi är inte lönsamma för närvarande.”

SBJ-journalisten förklarade sedan att NASCAR mer eller mindre inte hade något val när det gällde den här affären. Han sa, “NASCAR är i en tuff situation eftersom de var tvungna att leverera mer pengar också och tydligt om de gick den här vägen, det är en bra indikation på att det beror på att de var tvungna att gå den här vägen för att leverera mer pengar till branschen.”

Medan NASCAR säkrade en imponerande affär, kan det finnas nackdelar med det eftersom Stern förklarade det vackert.

Adam Stern påpekar en viktig potentiell nackdel med NASCARs nya medierättighetsavtal

Säkert att säga, NASCAR har kämpat för att hålla sina lag nöjda när det gäller lönsamhet. Sedan introduktionen av nästa generations bilar har det bara blivit svårare för Cupserielagen och lag i andra tävlingar. Medan de har drabbats av en kommersiell träff, har de samlat på sig press på NASCAR för att hjälpa till i det här fallet.

Utöver det beskrev Sports Business Journalist Adam Stern en viktig fråga med det nya medierättighetsavtalet. I samma podcast sa han: “När du tittar på affären med Warner Bros. Discovery, kommer dessa tävlingar att simuleras inte bara på MAX-streaming utan också på TNT och TNT är kabel, inte ett gratisprogram. kanal.”

Stern fortsatte att förklara hur det kan komma tillbaka att spöka. Han sa: “Du har det på kabelabonnemanget. Så, antalet lopp som går ner som har varit på nätverket, det är vad lagen är oroade över eftersom betygen förmodligen kommer att bli lägre.”

Eftersom inte alla fans har tillgång till alla plattformar är det en knepig situation både för fansen och NASCAR. Men sanktionsorganet har gått vidare och gjort sitt steg med det nya medierättighetsavtalet. Nu återstår det att se hur utförandedelen fungerar. För närvarande ser det ut som att NASCAR har säkrat sig väl genom att ta med mer pengar till bordet.

Kyle Larson tror att NASCAR:s affär med flera miljarder dollar för mediarättigheter är ett steg i rätt riktning trots fansens motreaktion

RELATED ARTICLES

Mest populär