Friday, December 1, 2023
HemNASCARNASCAR Insider kritiserar Kyle Larsons "Ultimate Selfish Act" efter Hendrick Motorsports enorma...

NASCAR Insider kritiserar Kyle Larsons “Ultimate Selfish Act” efter Hendrick Motorsports enorma utgifter

På det klimaktiska Phoenix-loppet arbetade Kyle Larson och depåbesättningen som en väloljad maskin, och fick snabbt bil #5 tillbaka på banan. För ett ögonblick fick de det att verka som om Larson hade cuptiteln 2023 i bagaget. Det visade sig dock vara en falsk gryning. Till och med Larsons besättningschef, Cliff Daniels, medgav att de inte hade en vinnande bil den dagen. Men, när han borstar bort dessa besvikelser, har Larson nu riktat sin uppmärksamhet mot lågsäsongen och fördjupat sig i grusbana och sin High Limit Racing Series.

Kursändringen har dock inte varit musik i allas öron. Noterbart är att Doug Rice från PRN och SiriusXM, en titan inom racingradiovärlden, uttryckte sitt missnöje i en diskussion nyligen med medvärden Alexis och Brad Gillie. Rice uttryckte sin oro över att NASCAR-förare sprider sina vingar till andra racingserier, särskilt mot bakgrund av det missöde som drabbade Alex Bowman tidigare under säsongen.

Doug Rice kritiserar Kyle Larsons riskabla racingsatsningar under lågsäsong och citerar Alex Bowmans skada som en varnande berättelse

Nyligen tillkännagav Kyle Larson och Brad Sweet en expansion för deras 2022-grundade High Limit Racing, utökade dess schema till över 50 tävlingsnätter och höjde prispengarna till hela $5 miljoner för säsongen. Även om Larson kanske inte deltar i andra serier som Chili Bowl Nationals, är han inställd på att bli en fast del av sin egen sprintbilserie.

Detta beslut har dock inte fallit bra med racingradioikonen Doug Rice. Han hävdar att med Hendrick Motorsports stora investeringar i förare som Kyle Larson, Chase Elliott och Alex Bowman, är det oklokt för dem att ge sig in i andra racingserier. Rices oro härrör från Bowmans skada tidigare under säsongen när han tävlade i en annan serie. Han anser att NASCAR Cup-lag bör överväga att begränsa sina förare från att delta i icke-NASCAR-evenemang.

Rice skrädde inte orden och sa: “De här killarna går ut och leker i de här andra bilarna under lågsäsongen. Om jag är Rick Hendrick, och jag kommer att berätta för Kyle Larson där – investerar vi miljontals dollar och hundratusentals arbetstimmar i dig.(…) Om du ska ut och det är så viktigt att du tävlar på torsdag kväll, i någon sprintbilaffär kommer att betala $1 000, för mig är detta bara Doug Rices åsikt, det är den absoluta själviska handlingen. Jag gillar det jag gör så mycket mer än och jag uppskattade värdet av det här laget. Men jag kommer att utsätta mig själv för risker på torsdag kväll.”

Rices medvärd, Brad Gillie, erbjöd dock ett annat perspektiv och förespråkade förarnas frihet att delta i aktiviteter de tycker om, för att undvika utbrändhet innan säsongen börjar.

Brad Gillie förespråkar idén om att förare ska ha friheten att tävla i andra serier

Mitt i debatten om huruvida NASCAR-team ska begränsa sina förare från att delta i andra serier, kolliderade medvärdarna Alexis och Brad Gillie med Doug Rices konservativa hållning. Brad Gillie hävdade att det är orealistiskt att förvänta sig att förare ska missa varje chans att tävla, och citerade Kyle Larsons exceptionella framgång som ett bevis på fördelarna med racing i olika serier.

Alexis kikade in och betonade att diversifiering av tävlingsdeltagandet kan locka nya fans som vanligtvis inte följer NASCAR men som kan bli intresserade om de ser dessa förare på lokala banor under hela året.

“Vet inte om det har sjunkit in ännu” – Ryan Blaney låter misstro på det första NASCAR Cup-mästerskapet någonsin

Gillie utvecklade, “Låt dem gå göra sin grej… (…) Du vet, du går tillbaka och tittar på Kyle Bush hans mest produktiva år i Cup-serien, var åren då han körde så många lastbils- och xfinity-lopp som han kunde . Och det finns folk som kommer att säga, och Kyle Busch brukade säga det själv- Det här håller mig fräsch. Det här är min praxis. Det är detta som håller mig på toppen av mitt spel. Och med brist på sitttid nu som de har i en racerbil eftersom de egentligen inte har träning längre 20-minuterspass. Kanske en längre för ett par lopp om året. Detta ger dem platstid.”

Så, var står du i den här debatten: med Doug Rices försiktiga syn eller Brad Gillies stöd för racingmångfald? Dela dina tankar i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär