Thursday, November 30, 2023
HemNASCARNASCAR Insider avslöjar Joey Loganos Daytona Doom och hävdar Ricky Stenhouse Jrs...

NASCAR Insider avslöjar Joey Loganos Daytona Doom och hävdar Ricky Stenhouse Jrs potential

Daytona 500 är en av de mest prestigefyllda tävlingarna i motorsportens historia. 2023 bevittnade NASCAR-fans den längsta Daytona 500 i loppets historia. Men föraren som stal rampljuset vid det eftertraktade racet i Florida var JTG Daugherty Racing-föraren Ricky Stenhouse Jr som kom ut som en oväntad vinnare i det kraschfyllda loppet.

De kända journalisterna Jordan Bianchi och Jeff Gluck dissekerade nyligen 2023 års NASCAR-säsong i det senaste avsnittet av “The Teardown”. Ett av de många ämnen som diskuterades i deras samtal var resultatet av Daytona 500 som förde Ricky Stenhouse Jr till slutspelet. De diskuterade också om den lilla hjälpen som gjorde det möjligt för Stenhouse Jr att bli försvarande mästare Joey Logano i den 65:e upplagan av loppet.

Joey Logano mötte den bittra sidan av NASCAR på Daytona

2022 Cup Series-mästaren Joey Logano och Stenhouse Jr kämpade om ledningen på det 212:e varvet. I samma varv stötte Aric Almirola Travis Pastranas Camry, som snurrade på sväng 2 och knuffade till nr 5 Camaro av Kyle Larson. Larson skickades in i ytterväggen på grund av kontakten och kaos uppstod.

Vraket som utspelade sig involverade inte bara Larson, Almirola och Pastrana. Försvarande Daytona 500-vinnaren Austin Cindric, tidigare mästarna Brad Keselowski och Kyle BuschDenny Hamlin och 2023 års mästare i cupserien Ryan Blaney var bland de anmärkningsvärda förarna som uppslukades av gåtan. Med tanke på omständigheterna bestämde sig NASCAR för att släcka varningsflaggorna omedelbart.

Men i en vändning av ödet fick Stenhouse Jrs #47 Camaro en knuff från JGR:s Christopher Bell vilket sköt honom precis framför Logano. Resultatet? NASCAR tillkännagav Ricky Stenhouse Jr som vinnare av Daytona 500, vilket gav Chevrolet sin 25:e vinst i loppets historia.

Bianchi påminner om det kaotiska loppet som genomgick två omstarter på övertid och förklarade: “Många krascher, jag minns Kyle Busch som ledde på varv 200.”

“Jag minns när han gjorde kommentarer om den sorten under hela året som “Jag ledde på det sista varvet av Daytona 500.” Jag minns Joey Logano knappt, med minsta möjliga marginal, när han slutade tvåa. Om den försiktigheten kommer fram en halv sekund senare firar Joey Logano förmodligen i segerbanan och inte Ricky Stenhouse Jr.

Logano blev utan tvekan dåligt av sin olycka där. Logano förbannade sin lycka i en intervju efter loppet och hade uttryckt sin frustration när han sa, “Andra är det värsta, man. Du är så nära. Jag ledde det vita flaggvarvet där, jag var framme.

När samtalet fortsatte hävdade Bianchi vidare att enligt honom hade Stenhouse Jr fått en ny våg av självförtroende med vinsten. En stor anledning till det var också på grund av att han återförenades med sin Xfinity Series-vinnande besättningschef Mike Kelley. Kelly och Stenhouse Jr vann tillsammans två titlar i den andra nivån 2011 och 2012.

Ricky Stenhouse Jr firade med toalettpapper i segerbanan

Stenhouse Jr tog sin tredje seger i cupserien i karriären med Daytona 500-dominansen. Men firandet vid detta stora tillfälle var lite utanför boxen då toalettpapper flög runt segerbanan. Stenhouses No.47-bil sponsrades av Cottonelle vilket gav besättningen en idé att fira sin seger genom att kasta runt toalettpapper.

Bianchi mindes firandet när han sa: “Jag minns att jag var i segerbanan med Ricky Stenhouse Jr. Bara högar med toalettpapper fanns överallt eftersom det är en av deras sponsorer och de kastade dem och så det satte liksom tonen för vad det där #47-laget från JTG Daugherty gjorde under hela året.”

Men som Bianchi tror spelade vinsten ingen roll för Stenhouse eftersom han skulle ha gjort ett starkt argument för slutspelet i båda fallen. För att motivera sitt resonemang förklarade Bianchi: “De vann uppenbarligen Daytona och det satte dem i slutspelet. Men deras prestation under hela året var tillräckligt bra för att vara värdig slutspel. De skulle ha varit med i samtalet och ha en bra chans att ta sig till slutspel även utan den segern. Så det var en slags föregångare till saker som skulle komma.”

Stenhouse lyckades inte ta sig ur den första elimineringsrundan eftersom hans bil fattade eld i det sista loppet av åttondelsfinalen i Bristol. Branden eliminerade alla möjligheter för honom att ta igen de förlorade chanserna genom en sen våg. 2024 kan kanske innebära några bra saker som kommer i vägen för laget nr 47.

RELATED ARTICLES

Mest populär