Saturday, January 28, 2023
HemNASCARNASCAR Insider avslöjar hur Joe Gibbs Racing kunde ha hindrat Kyle Busch...

NASCAR Insider avslöjar hur Joe Gibbs Racing kunde ha hindrat Kyle Busch från att hitta sponsorer efter bitter skilsmässa

NASCAR-säsongen 2022 hade många fantastiska historier och ett antal hjärtesorger. Någonstans på toppen av listan skulle Kyle Buschs och Joe Gibbs Racings ohederliga skilsmässa innehålla.

Kyle Busch hade varit med i Joe Gibbs Racing i 15 år, med start 2008. Efter att ha kommit från Hendrick Motorsports där han körde Chevrolet, var det en stor förändring för Las Vegas-mannen. Men han anpassade sig, och han anpassade sig bra. Busch körde JGR:s Toyota och hjälpte laget att vinna cupserien två gånger, en gång 2015 och nästa 2019. Förutom mästerskapen, gav han laget även 56 vinster i cupserien.

Tyvärr slutade hans dekorerade tid med laget på ett bittert sätt efter att hans sponsring med Mars & Wrigley inte förnyades av företaget. Fans av The Candyman var förståeligt nog upprörda.

En fläkt ställde en fråga till veteranen NASCAR-journalisten Bob Pockrass. De frågade: “Hej Bob, jag hoppades verkligen att Rowdy skulle kunna ta med sig lite sponsring från Gibbs. Jag vet att det inte är normen, men det här är inte heller en normal uppdelning. Jag menar, om du är Interstate-batteri, skulle jag mycket hellre ha mina band med Kyle än Ty Gibbs.”

Den erfarna journalisten avslöjade ”Ingen aning om det är fallet här, men teamen blir bättre på att skydda sponsorer med klausuler om att de inte kan följa en förare på ett år. Det kanske inte hindrar det från att hända, men det kan sedan kosta föraren/sponsorn tid, huvudvärk och $$ att få det att hända (buyout, advokater, etc).

Lag skulle vara berättigade att skydda sina intressen – trots allt är det mycket pengar inblandade. Men det är osannolikt att Rowdy Nation kommer att se saker på det sättet.

Kyle Busch hittar äntligen sina fötter på RCR

Buschs problem på JGR var till stor del sponsringsrelaterade. Han bar de demonerna med sig när han gjorde övergången till Richard Childress Racing. Men som ny utveckling tyder på kan han äntligen andas lugnt.

KFB:s brist på sponsorer håller äntligen på att vändas eftersom ett antal sponsoravtal har tecknats under de senaste veckorna. Senast har sponsorerna till föraren som han ersatte på RCR, Tyler Reddick, kommit ombord.

Cheddar’s Scratch Kitchen tecknade ett flerårigt och flerloppsavtal med RCR och Busch för att bli huvudsponsorer för #8 han kommer att köra för laget.

Restaurangkedjan sa i sitt uttalande “Vi har älskat att samarbeta med RCR och tävlingsteamet nr 8 sedan vår debut i sporten för tre år sedan, och vi har precis börjat. Vi är glada över att välkomna Kyle Busch och Rowdy Nation till Cheddars familj, och vi ser fram emot att fira många vinster framöver.”

Busch uttryckte också sin tillfredsställelse med att ha företaget ombord, som han sa, “Jag är verkligen exalterad över att få representera Cheddar’s Scratch Kitchen och RCR. Familjen är verkligen viktig för Samantha [his wife] och jag, så att samarbeta med ett varumärke som värdesätter familj och gemenskap passar bra.”

För Rowdy Nation kunde det inte finnas bättre nyheter för att få dem igenom lågsäsongen!

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär