Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARNASCAR har inte råd att lämna Los Angeles trots slutet på kontraktet...

NASCAR har inte råd att lämna Los Angeles trots slutet på kontraktet för sammandrabbningen

Inför säsongen 2024 har NASCAR gjort alla nödvändiga arrangemang för att säsongen ska börja med en skräll. Fansen kommer att bjudas på Pitbulls framträdande på Daytona 500 tillsammans med Dwayne ‘The Rock’ Johnsons framträdande som Grand Marshal. Från debuten av NASCAR:s EV till den stjärnspäckade pre-raceceremonin med den olympiska medeldistanslöparen Athing Mu tänder facklan ovanpå Colosseum peristyle, det finns mycket att förvänta sig för fans som besöker det ikoniska Colosseum. Ända sedan Busch Light Clash började ta form på LA Coliseum 2022 har NASCAR-gemenskapen blivit positivt överraskad av händelsen varje gång. Men när vi går in i den tredje upplagan av Clash at the Colosseum, kan detta vara NASCARs sista utflykt på Colosseum.

Kommer 2024 att markera slutet på Busch Light Clash på Colosseum?

Efter 2024 års upplaga närmar sig NASCAR och LA Coliseums treåriga avtal sitt slut, och sporten kommer att behöva göra sitt bästa för att hålla loppet på Los Angeles-marknaden levande och livligt, kanske med en kontraktsförlängning. När allt kommer omkring, med Mexico Series som gör sitt första framträdande på Colosseum den här gången, kommer NASCAR också att behöva leta efter ett värdigt alternativ, om alls, för att ersätta den historiska banan efter att affären är över.

Och när konversationen tog sig till veteranen från NASCAR-insiders från motorsport.com och JAYSKIs knä, kunde NASCAR-gemenskapen måla upp en korrekt bild av sportens situation i LA. Dustin Albino från Jayski’s talade i GoPRNLive-podden och reflekterade över Clashs framtid, “Det är så svårt att säga rätt, som att det är det sista året av kontraktet. Och jag tror att det här förmodligen kommer att bli den sista på LA Coliseum, men det kommer att bli tufft eftersom vi vet att LA-marknaden är värdefull för NASCAR, särskilt.”

Insidern fortsatte med att uttrycka att även om det fanns tidigare alternativ för NASCAR att närma sig i LA-området, fanns det potentiellt ett kort spår som byggdes på kretsen, så det kan vara en trolig ersättning i framtiden. Han tillade, “Vi måste komma tillbaka på den marknaden på något sätt så jag tenderar att tro att det förmodligen kommer att flytta nästa år.”

Och Jayskis insider var inte ensam om att tänka. Jim Utter från motorsport.com sa också, “Jag håller med Dustin. Jag tror att det skulle vara bra. Jag tror att det någon gång kommer att bli ett bra lopp att rotera till nya och annorlunda arenor. Men min magkänsla är att den kommer att stanna på LA Coliseum åtminstone tills NASCAR tar reda på vad dess alternativ kommer att vara att stanna på LA-marknaden. För jag tror inte att de vill överge LA-marknaden specifikt, delvis på grund av de inbrytningar de har gjort på sistone.”

Utter anspelade på introduktionen av Mexico Series och inbjudningsloppet utan poäng som en viktig vädjan för att växa sportens publik i USA. Han avslutade, “Jag tror att det är det största latinamerikanska befolkningscentrumet i USA utanför Mexiko och jag tror inte att de bara vill åka bort. Så jag tror att det stannar på LA Colosseum tills vilket alternativ som helst dyker upp i det området.”

Så även om NASCARs treåriga avtal om att vara värd för Busch Light Clash på Colosseum närmar sig sitt slut, motiverar den starka marknaden i Los Angeles att evenemanget kommer att hållas i staden inom kort med andra alternativ. Men sporten kan bli tvungen att förlänga kontraktet med Colosseum på grund av bristen på ett bättre alternativ i Los Angeles. Men om de bestämmer sig för att flytta utställningsloppet från LA, kan Daytona vara det perfekta hemmet?

Kan Daytona International Speedway vara det perfekta alternativet till Los Angeles?

Med Auto Club Speedway som dekonstrueras och månader bort från någon rekonstruktion, kanske framtiden för Busch Light Clash inte kommer att äga rum i Los Angeles alls om Colosseum-avtalet inte förnyas. I ett sådant fall finns det bara en handfull arenor som skulle passa ett sådant evenemang med tanke på tidsramen och tv-trafiken. Det är därför Dustin Albino från Jayski’s kände att Speedway-hemmet till Great American Race också kunde vara en främsta kandidat som ersättare för Clash på Colosseum.

Albino delade, “Vi har inte sett nästa generations bil i Daytona för ett utställningslopp som detta men jag vet inte. Det var på Daytona så länge att det känns rätt på Daytona men jag gillar också idén att flytta runt den till en stor marknad, roterande som Jim nämnde. Men det är också tidigt i februari när det körs, så marknaderna är lite begränsade på var du kan köra det i varmt väder där vädret samarbetar.”

Clash som hålls på Daytona skulle vara perfekt för väderförhållanden. Dessutom kan media surrande runt kretsen i februari på grund av Daytona 500 minimera eventuella förluster som NASCAR står inför på grund av ett skifte från LA Coliseum.

Eftersom Albino själv var en central New Yorker, kände Albino att det var nyckeln till att utställningen hölls under bästa väderförhållanden, och de flesta delar nära New York och New Jersey var verkligen inte lämpliga i februari. Så med Clash at the Colosseum troligen på sina sista sträckor, kommer Daytona International Speedway att fungera som det perfekta hemmet?

LÄS MER: Clash at the Colosseum Weather Update: NASCAR:s LA-utflykt under hot om “skadliga översvämningar” när rygg mot rygg stormar hotar säsongsöppnaren

Inlägget NASCAR har inte råd att lämna Los Angeles trots slutet på kontraktet för sammandrabbningen dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär