Saturday, December 9, 2023
HemNASCARNASCAR Hall of Famer Junior Johnson undvek nästan 15 poliser innan den...

NASCAR Hall of Famer Junior Johnson undvek nästan 15 poliser innan den ökända arresteringen 1956

Det skulle vara mycket svårt att hitta en NASCAR-förare som har haft, i bristen på ett bättre ord, en lika galen historia som Junior Johnson. Han var inte bara en pionjär inom sporten, han var också en framgångsrik bilägare.

Men viktigast av allt, han var en personlighet. En märklig, excentrisk personlighet, något mycket tydligt från hans ökända arresteringshistoria från 1956.

Efter att ha vunnit ett lopp i Oxford, Pennsylvania på en lördag, kom Johnson hem nästa morgon för att hitta sin pappa och sova. När han kom hem bad hans far honom att elda upp destillationsapparaten.

Johnson mindes att när han gick upp i stillbilden fanns det ingen där förutom han.

“När jag sträckte mig fram för att skotta upp lite koks och stoppade in den i brännaren, hörde jag något precis bakom mig. Jag tittade mig över axeln och det står en kille på toppen av lådan som bara fixar att hoppa på min rygg”, sa han enligt Whisky Riff.

“Så istället för att kasta koksen i brännaren, kastade jag bara tillbaka den över axeln och slog honom i ansiktet med den och allt det där. Och han var en välkänd inkomsttagare där i Wilkesboro att alla kände honom, hans namn var John West.”

Johnson beskrev att så fort han slog honom, skrek han: “‘Fånga Junior Johnson! Han har slagit mig i huvudet med en spade!’”

Den 26 december 1985 beviljades Junior Johnson en presidentsbenådning av Ronald Reagan, och förlät hans arrestering i månsken 1956.

“Det får mig att känna att jag äntligen är klar med det som hände. Jag är bara glad att det är över.”

LÄS historien om den benådningen: https://t.co/Oa0p9sZuoJ pic.twitter.com/glLG8ZB10t

— nascarman (@nascarman_rr) 26 december 2019

Junior Johnson skulle ha rymt om inte för stängslet

Så när gamle gode John West ropade Junior Johnsons namn, gick en stor insikt upp för den framtida NASCAR Hall of Famer. “Tja, de hade det omringat, de hade satt ut saken, det var förmodligen 15 officerare i hela skogen,” sa han.

“Jag hade kommit ifrån John nere genom skogen, och jag visste var det fanns en öppning i grinden till staketet där nere.”

Johnson trodde att om han skulle fly, skulle han behöva “träffa den öppningen”, och om han inte gjorde det, skulle han springa in i stängslet.

Som det visade sig gjorde han det. Han träffade stängslet.

“Jag missade den där öppningen i staketet, och jag slog i det där taggtrådsstängslet och trasslade in mig i det”, sa han. “Och Todd och två andra killar fångade mig.”

RELATED ARTICLES

Mest populär