Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARNASCAR-gemenskapen fördubblar insiders "kontingency"-fråga mitt i allt värre sponsringsaffärer

NASCAR-gemenskapen fördubblar insiders “kontingency”-fråga mitt i allt värre sponsringsaffärer

NASCAR har gått igenom en sponsringskris på senare tid. NASCAR-förare har kämpat för att hitta sponsorer att representera medan team har sökt på marknaden. Med sponsorer som en stor del av bilens utseende har situationen varit minst sagt bekymmersam.

Amerikas favoritvideo idag

Mitt i krisen är en aspekt som sakta har försvunnit från NASCAR nu för tiden närvaron av beredskapssponsorer. Beredskapssponsorer upptar det minsta området på en NASCAR-bil och är närvarande på grund av att dessa företag sponsrar team för flera delar av fordonet. Det berömda NASCAR-kontot på Twitter, Save The Speedway, har uttryckt oro över detsamma och framhållit att beredskapssponsorer ger mer företagsexponering. Åsikten har fallit väl in hos en viss fraktion av NASCAR-gemenskapen när de utökar sitt stöd för det.

NASCAR insider uppmuntrar sponsorer för beredskap

2017 tillkännagav NASCAR att de skulle införa ett modifierat program för sponsorer i beredskap. Enligt NASCAR skulle denna förändring tillåta team att öka sina sponsringsintäkter och lägga till mer återförsäljningsvärde. De nya reglerna implementerades för att frigöra utrymme på bilar med beredskapssponsorer som flyttade till den bakre delen av fordonet.

Lagen fick placera ett begränsat antal dekaler som visade sponsorerna på framsidans paneler. Det här systemet har fortsatt sedan 2018, vilket väcker nya frågor om team som säljer sponsring av beredskapsområden till olika företag.

Save The Speedway betonade att sponsrande företag kan använda den extra mängden exponering, vilket också hjälper dem med veckovisa prispengar, som kan förvandlas till en intäktsström. På Twitter stod det: “Japp, har sagt det i flera år. Sponsorer vill ha mer exponering, det är mer än ett litet klistermärke, dess veckovisa prispengar som de kan sätta sitt företag på i luften, team-/förarsläpp, sociala medier etc. Och medan vi håller på, flytta tillbaka siffrorna.”

Argumentationen har fått ett blandat svar från fansen. När det gäller utseendet har några fans uttryckt att den begränsade närvaron av sponsorer har gjort bilarna snyggare. Å andra sidan har många fans också stött Save The Speedways åsikt.

Fans vill att sponsorer ska göra en återkomst

Med de nya ändringarna drev NASCAR ut beredskapssponsorerna och ersatte det området med bilnumret. Även om utseendet är en personlig åsikt, har sponsorer för beredskap förtjänat en plats i NASCARs kultur och historia. En av fansen kastade ljus över detsamma, som han kommenterade,

“Jag håller med om att jag förstår att nascar vill att sporten ska utvecklas men samtidigt förlora det som gjorde sporten stor. Sporten har förlorat 50 procent av sin fanskara, och jag är en del av den 50 procenten, till och med biltillverkarnas intresse är inte vad det brukade vara.”

Ett annat fan kommenterade bristen på racing-smak utan sponsorer för beredskap, som han skrev: “Bilarna ser så intetsägande ut nuförtiden utan beredskapssponsorerna.” Samtidigt sa en annan person att även i videospel ser han till att sponsorer finns på hans bil, “Jag sätter alltid sponsorer på min videospelsbil.”

“Istället för små klistermärken sponsrar de hela loppet,” kommenterade ett annat fan och antydde en idé som ser att dessa företag sponsrar bilar för hela lopp istället för att deras dekaler sitter på baksidan av fordonet.

Med NASCAR som försöker hitta en lösning för ökande sponsringsproblem, kan det vara ett drag som förändrar spelet att lägga till beredskapssponsorer till bilar.

RELATED ARTICLES

Mest populär