Tuesday, February 27, 2024
HemBubba WallaceNASCAR: Full Speed ​​uppfyller sitt mål att bygga upp sin publik, som...

NASCAR: Full Speed ​​uppfyller sitt mål att bygga upp sin publik, som Formel 1: Drive to Survive

I år slog NASCAR ihop med Netflix för att lansera en helt ny dokumentserie. Den här serien heter NASCAR: Full Speed, som har ett liknande tema som Formula 1: Drive to Survive. Medan NASCAR alltid har varit populärt i USA, ser det ut som om dokumentserien har drivit den till nya höjder.

När Formula 1: Drive to Survive debuterade tog det med sig en ny våg av fans till sporten. Många som inte skulle ha hört talas om sporten var nu stora fans. Uppenbarligen hoppades NASCAR och Netflix att blixten skulle slå ner två gånger och att sporten skulle tjäna fler fans. Bilracingserien har alltid tilltalat traditionella fans som är ganska lojala. Det skulle dock inte skada att introducera sporten för nästa generations fans.

Hur stort är inflytandet från NASCAR: Full Speed?

Enligt en nyligen genomförd studie från Social Blade upplevde NASCAR en massiv explosion i sociala medier. För NASCAR fick den 2 484 nya Twitter-följare, 53 298 nya Instagram-följare och 5 543 nya Facebook-följare. Allt detta ägde rum inom en vecka efter att dokumentserien släpptes. Antar att det bara hjälpte att serien var med i topp 10 på Netflix i USA och några andra länder.

Sedan @NASCAR: Full Speed ​​debuterade på @netflix har sporten gjort följande 1 veckas vinster på sociala medier per @SocialBlade:

Twitter: +2 484 följare
IG: +53 298 följare
FB: +5 543 följare#NASCAR | #NASCARFullSpeed ​​| #Netflix

— Seth Eggert (@SethEggert91) 8 februari 2024

Detta har inte bara påverkat NASCAR-kontot för sociala medier utan också NASCAR-förarna. Visserligen såg inte alla NASCAR-förare en topp i sina sociala medier-nummer. Endast de som var med i dokumentserien såg en ökning av deras Twitter, Instagram och Facebook. Detta inkluderar Denny Hamlin, Bubba Wallace, Tyler Reddick och Christopher Bell.

.@CBellRacing hade följande 1-veckors vinster på sociala medier efter debuten av @NASCAR: Full Speed ​​på @netflix:

Twitter: +185 följare
IG: +1 253 följare
FB: +120 följare#NASCAR | #NASCARFullSpeed ​​| #Netflix

— Seth Eggert (@SethEggert91) 8 februari 2024

Utöver det såg Joey Logano, William Byron, Kyle Larson, Ross Chastain och Ryan Blaney också vandringar i antalet följare.

Denny Hamlin såg det största hoppet i sitt antal Instagramföljare med 8 125 på en vecka. Antalet följare på Instagram såg det största steget för varje utvald förare. För Hamlin i synnerhet framstod han utan tvekan som stjärnan i programmet. Med tanke på att han är 43 år gammal och ännu inte har vunnit en cupserietitel, skriver historien praktiskt taget sig själv.

Kan serien gynna NASCAR som Drive to Survive gjorde för F1?

Om det händer kan det vara en stor välsignelse för sporten. Först och främst har en plattform som Netflix en riktigt bred räckvidd, med miljontals prenumeranter. Dessutom finns det potential för tillväxt utanför amerikansk mark, eftersom dokumentserierna är tillgängliga att titta på utomlands. Med andra ord kommer människor utanför USA att kunna se serien och det skulle vara deras introduktion till NASCAR. Nästa steg därifrån skulle vara för de intresserade tittarna att kolla in loppen för att se vad det handlar om.

När allt kommer omkring fungerade Formula 1: Drive to Survive mer eller mindre på liknande sätt. På grund av detta blev många F1-förare och F1-personal fanfavoriter och nådde nästan lite av en kultstatus. Ta tidigare Haas F1-teamchef Guenther Steiner som exempel. Drive to Survive gjorde honom utan tvekan till en övernattningsstjärna och en internetsensation, så när han släpptes av laget i år var många fans bestörta.

På den ljusa sidan kommer de åtminstone att få se honom en sista gång när den här säsongen av Drive to Survive släpper.

LÄS MER: Varför “NASCAR: Full Speed” kanske inte är lika påträngande som “Formula One: Drive to Survive”?

Inlägget NASCAR: Full Speed ​​Is Fulfilling Its Objective of Building Up Its Audience, Like Formula 1: Drive to Survive dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär