Monday, February 26, 2024
HemNBA"NASCAR: Full Speed" måste undvika misstagen "Drive to Survive" som gjorts, för...

“NASCAR: Full Speed” måste undvika misstagen “Drive to Survive” som gjorts, för att behålla sin fanbas

På sistone har sportdokumentärer på plattformar som Netflix och Amazon Prime varit på topp. Speciellt med sådana som All or Nothing-serien, MotoGP Unlimited och Break Point. Nu verkar det som att vi har ett nytt namn som kommer att gå med i den listan ganska snart. Den 30 januari släpper Netflix en helt ny dokumentärserie baserad på NASCAR. Den här serien kommer att heta NASCAR: Full Speed, och den kommer att skildra slutspelet 2023. I grund och botten är detta bara NASCARs version av “Formula 1: Drive to Survive”, som har varit mycket populär bland massorna.

Enligt rapporter kommer Full Speed ​​att vara en serie på 5 avsnitt. Dessutom förväntas den sändas, strax före Clash på Colosseum den 4 februari. Det bästa är att Dale Earnhardt Jr fungerar som exekutiv producent, vilket ger serien mycket kredit. Varje avsnitt kommer att pågå i 45 minuter och följa nio Cup-förare genom kampanjen 2023. Dessa förare inkluderar Ryan Blaney, William Byron, Ross Chastain, Denny Hamlin och Bubba Wallace. Kyle Larson, Christopher Bell, Joey Logano och Tyler Reddick ingår också.

Med tanke på hur liknande dokumentärer har hjälpt deras respektive sporter tidigare, har den efterlängtade serien stor potential för NASCAR. Men skaparna skulle behöva se till att de också lär sig av andras misstag.

Var gick Drive to Survive fel?

Säkert att säga, “Drive to Survive” har varit mycket populärt bland fansen, eftersom det förde en hög med nya fans till F1. Men när vi går till de senare säsongerna verkar serien ha sina nackdelar, och de är stora. Ett av de största klagomålen är att Drive to Survive har en tendens att överdramatisera berättelser och tillverka obefintliga rivaliteter.

Oftare än inte har DTS använt sin kreativa frihet för att skildra vissa händelser på ett oväntat sätt. I huvudsak skulle det hitta en specifik vinkel och bygga en berättelse kring det. Bland dem var skapandet av en bitter rivalitet mellan goda vänner och tidigare lagkamrater, Lando Norris och Carlos Sainz. För att uppnå denna bit av manipulation flyttade de som arbetade med showen en rad av Norris raceljud från en ras till en helt annan.

Det kom till en punkt där Max Verstappen vägrade att göra ett framträdande på ett tag. Detta var särskilt tydligt under säsongen 2021, där han så småningom vann sin jungfrutitel. Han gick till och med så långt som att säga: “Jag såg fördelen från början såklart att du blir mer popularitet, men för mig nu tror jag att du når ett stadium där det är lite mer som “Hålla i efterhand med Formel 1-världen” om du vet min referens.

”Jag tycker att det inte ska vara så. Det är bättre att bara göra en säsongsrecension av F1 själv, det är därför trevligare att titta på. Men det är min åsikt. Ingen behöver dela min åsikt. Jag gillar bara inte att vara en del av det.” Inte bara förare, utan det lämnade också en dålig smak i fansens mun.

LÄS MER: “NASCAR: Full Speed” kan vara nyckeln till att öka sportens vaclande TV-betyg

Vad kan NASCAR: Full Speed ​​göra för att undvika?

Det verkar som att Full Speed ​​borde undvika att snurra berättelser och skapa förfalskat drama. Den nuvarande casten av förare ger redan massor av innehåll som borde räcka för den fem avsnitten. Drivrutiner som Blaney, Hamlin, Wallace och Larson är relativt populära, och många storylines kan byggas runt dem. I Blaneys fall är han regerande mästare, så det är självklart att ha lite fokus på honom.

Larson kommer från det utan tvekan bästa laget i cupserien, Hendrick Motorsports. Speciellt vid en tidpunkt då HMS opererade på halvstyrka. Hamlin och Wallace är figurer som ofta är i nyheterna för sina upptåg. De två förarna har sin beskärda del av kontroverser, så det borde vara tillräckligt med foder. Därför, med Cup Series-föraren, kanske det inte finns ett behov för Netflix att på konstgjord väg tillverka några plotlinjer och rivaliteter.

Inlägget ‘NASCAR: Full Speed’ Needs to Avoid the Mistakes ‘Drive to Survive’ Made, to Keep Its Fanbase dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär