Wednesday, February 21, 2024
HemChristopher BellNASCAR: Full Speed ​​Episod 5 Recension – Ryan Blaneys Grit Trumps Kyle...

NASCAR: Full Speed ​​Episod 5 Recension – Ryan Blaneys Grit Trumps Kyle Larson, William Byron och Christopher Bell som Netflix Brings the Curtain Down

De säger att en show bara är lika bra som dess slut. Tja, om det är sant så passar NASCAR: Full Speed ​​ett fantastiskt sportdoku-drama. När Ryan Blaney passerar mållinjen i slutet av titelloppet i Phoenix lyckades Netflix fånga hur overkligt det var för Team Penske-stjärnan, åtminstone till viss del. Fem avsnitt av actionspäckat drama, både på och utanför banan, fick ett perfekt slut och mycket lovande för de kommande åren.

När det tillkännagavs att NASCAR skulle gå “Formel 1”-vägen för att göra ett dokudrama om slutspelet i cupserien 2023, fanns det skepsis överallt. Det är säkert att säga att dessa tvivel nu har krossats eftersom serien inte bara markerade ett historiskt ögonblick i sporten utan levererade enligt förväntningarna.

Hur NASCAR: Full Speed ​​byggde upp spänningen bland mästerskapsförare

Det sista avsnittet, passande namnet “Across The Line”, fokuserar på de fyra mästerskapsförarna 2023 – Ryan Blaney, William Byron, Kyle Larson och Christopher Bell. Stämningen i avsnittet som byggde upp det stora loppet i Phoenix var mycket lik stämningen hos NASCAR-fans på väg in i finalen. Kyle Larson och William Byron kändes som favoriterna, men det var mycket uppmärksamhet på Ryan Blaney på grund av hans senaste form.

Sättet som skaparna byggde upp spänningen mellan de fyra förarna i avsnittets inledande minuter var ganska lovvärt. Att visa var och en av förarnas individuella liv bara några dagar före loppet i Phoenix hjälpte fansen att få en känsla av vad som pågick i deras sinnen vid den tiden. NASCAR: Full Speed ​​är verkligen olik allt som gjorts i sporten tidigare.

Medan hela uppbyggnaden verkade lite utdragen och påtvingad efter en poäng, var sättet det sista loppet var tempo i avsnittet exemplariskt. Händelserna som Netflix valde att visa i avsnittet var helt perfekta. Från den nervkittlande 3-vägskampen mellan Bell, Blaney och Larson till bilarna #5 och #12 som tävlade för sina liv, allt var perfekt.

Loppet var en sak, men Ryan Blaneys firande visades lika briljant. Känslorna fångades perfekt när Team Penske-mannen uppnådde sitt livs mål. Det finns inget bättre sätt att skildra ett sådant ögonblick än på ett så dramatiskt sätt som möjligt.

Läs mer: Denny Hamlin hävdar att hans “Brash and Cocky” personlighet är avbildad exakt i Netflix nya dokumentserier

Ryan Blaney kör iväg i solnedgången till My Chemical Romance

Från det ögonblick som den vita flaggan föll och bilarna dånade på asfalten på Phoenix International Raceway, jagade Ryan Blaney Ross Chastain på väg att bli mästaren. Uppbyggnaden till punkten när #12 korsar mållinjen var något som skulle haka in vem som helst.

Och den bästa delen? När bilen korsade mållinjen ekade Ryan Blaneys röst, “Det här är vad du drömmer om som barn. Det är detta du strävar efter, att komma till detta ögonblick. Den är mycket större än vad jag är.” Skönheten i hela scenen kan till och med få tårar i ögonen på de mest inbitna NASCAR- eller Ryan Blaney-fansen.

Det var en fin touch att visa hur Ryan Blaneys nära och kära kände sig också när han vann det ultimata priset. Medan hans fästman Gianna Tulio var ganska stolt, fällde hans far, Dave Blaney, en tår i minnet av sin far, Lou. Det är säkert att säga att Team Penske-stjärnan som vann mästerskapet var ett känslosamt ögonblick för hela hans familj och Team Penske.

Den kanske bästa delen av Ryan Blaneys firande kom precis på slutet. Föraren av #12 tog ett segervarv runt banan när den ikoniska My Chemical Romance-låten Welcome to the Black Parade spelades i bakgrunden. Scenen såg ut som något ur en dröm när Ryan Blaney skrev in sitt namn i historieböckerna.

Med det tog den första säsongen av NASCAR: Full Speed ​​sitt slut, men framtiden ser ljus ut. Netflix gjorde ett fantastiskt jobb med att göra bilracing så dramatisk som möjligt och detta kommer definitivt att bli en av de bästa tv-serierna om bilracing.

Inlägget NASCAR: Full Speed ​​Episode 5 Review – Ryan Blaneys Grit Trumps Kyle Larson, William Byron och Christopher Bell som Netflix bringar gardinen ner dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär