Wednesday, December 6, 2023
HemNASCARNASCAR Community samlar bakom Chase Elliott i försvar när NBC avslöjar hans...

NASCAR Community samlar bakom Chase Elliott i försvar när NBC avslöjar hans förlägenhet

Cupseriens mest populära förare glänste under hela säsongen 2022. Chase Elliott gick in i år efter fem segrar och ett Championship 4-framträdande i Phoenix. Många fans av Hendrick Motorsports #9-förare var säkra på hans mästerskap i år. Men oväntade omständigheter spårade ur helt Elliotts prestation. För första gången i sin cupkarriär misslyckades föraren #9 att ta sig till slutspelet. Nu har NASCAR-sändaren NBC delat ett inlägg som lyfte fram ytterligare en första under de senaste sex åren. Och det är en annan föga smickrande.

Hendrick Motorsports nummer 9 förare kunde inte leva upp till sin vinstform 2022

Ända sedan sin första cupvinst i Watkins Glen 2018 vann Chase Elliott minst två lopp varje år. Den här säsongen tog dock #9 HMS förarsvit ett slut. Han stötte på flera hinder som hindrade honom från att fira i segerbanan. Den mest uppenbara var hans tragiska snowboardolycka, som ledde till att sex lopp missades under våren. Det följdes av en tävlingsavstängning några månader senare för en incident på banan med Denny Hamlin.

Dessutom var HMS:s #9 besättningschef Alan Gustafson också avstängd för flera tävlingar när hans bil misslyckades med inspektionen under vårens Phoenix-race. Förståeligt nog fick deras lag inte en möjlighet att skaffa sig den konsekvens som krävs för att vinna lopp eller kvalificera sig till slutspelet. Icke desto mindre tävlade Chase Elliott för ägarens slutspel istället och gick så långt som till åttondelsfinalen. Till slut slutade han dock 17:a i förarnas ställning utan att vinna ett enda race.

Detta gör honom till en av 10 Cup-förare som på samma sätt vann året innan men misslyckades med att ta den rutiga flaggan i år. Av tävlingsvinnarna 2022 har Kevin Harvick och Kurt Busch gått i pension. Men åtta förare återstår fortfarande som kommer att försöka rätta till detta under säsongen 2024. NBC delade en bild på dessa förare och undrade vem av dem som kommer att återgå till sin vinnande form efter denna lågsäsong.

Även om många av dem visade enorm potential den här säsongen, förblev Chase Elliott fanfavoriten. Elliott är också ivrig att återfå sin tidigare racingstil. Hans fans, under tiden, tvivlar inte på att han kommer att göra precis det.

Chase Elliott förutspådde att komma tillbaka starkt på Daytona 500 2024 av sina anhängare

Chase Elliott skulle vara den första att erkänna att hans prestation inte motsvarade de höga standarder han satt under åren. 27-åringens lag kommer nu att lägga tid på att utvärdera sina tidigare misstag så att de är bättre förberedda när säsongen 2024 börjar i februari.

Rapporterad av nascar.com sa Elliott nyligen: “Jag tror att vi har lärt oss mycket om oss själva och de saker som jag behöver göra bättre. För mig har jag lärt mig mycket om mig själv och bara områden som jag vill bli bättre på, och försöker ta itu med mycket av det i helgen, du vet, och få ett bra försprång på saker vi vill förbättra till nästa år.”

Och hans enorma fanbas förenades i kommentarsektionen i NBC:s inlägg för att stödja hans sensationella comeback om några månader. “Chase Elliott kommer tillbaka med en hämnd.” En annan användare hade inga andra tankar över vilken förare som skulle komma tillbaka till segerbanan när de twittrade, “Jakt nr 9 såklart!”

Ett fan förklarade till och med sin säkrade seger redan i den inledande omgången på Daytona 500. “Elliott vinner Daytona 500 (rutig flagga emoji) #di9”

En annan uppskattade att en av de två vinstlösa förarna från Hendrick Motorsports skulle erövra racerbanorna under det kommande året. “Alex (Bowman) och Chase, jag menar när du kör för HMS förväntas du vinna” Men den överväldigande majoriteten höll fast vid sin favoritracer för att yttra dessa ord med en rungande slutgiltighet, “Elliot, det är det”.

För nu verkar det åtminstone som en lång väntan för Chase Elliott-fans till säsongsöppningen den 18 februari.

NASCAR Insider gör häpnadsväckande Chase Elliott-anspråk med Wild Most Popular Driver Revelation

RELATED ARTICLES

Mest populär