Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARNASCAR blir brutalt slagen av IndyCar i racet för bästa motorsport 2023,...

NASCAR blir brutalt slagen av IndyCar i racet för bästa motorsport 2023, enligt Racing Community

IndyCar och NASCAR är utan tvekan två av de mest populära motorsporterna i USA. Även om det inte råder någon brist på hastighet i någon av sporterna, skiljer sig åsikter och preferenser från en fan till en annan. Men när det kom till att välja en av dem slog IndyCar bekvämt förbi NASCAR, specifikt för år 2023.

Amerikas favoritvideo idag

I år har vi sett några speciella prestationer inom båda sporterna. Medan Ryan Blaney överraskade mycket med sin vinst i cupserien, tog Alex Palou rubrikerna i IndyCar Series i år med sin andra mästerskapsvinst.

IndyCar blir fansens favoritmotorsport för 2023-året

Under åren har jämförelserna mellan NASCAR och IndyCar pågått. Även om racing med öppna hjul har haft svårt att överträffa bilracing, verkar det som om tiderna förändras. Säsongen 2023 visade sig vara ett riktmärke för IndyCar med tanke på dess hjältemod.

Förutom Alex Palous titelvinst och Josef Newgardens Indy 500-seger fanns det mycket att vårda för fansen. IndyCar-serien hade i genomsnitt en total publikleverans (TAD) på 1,32 miljoner tittare på NBC, USA Network, Peacock och NBC digitala plattformar.

Med en sådan tittarsiffra rankades säsongen 2023 som den mest sedda säsongen för IndyCar Series sedan 2011 (1,39 miljoner tittare). Indianapolis 500-loppet spelade en viktig roll för att locka tittare i denna kampanj, med en TAD på 4,93 miljoner tittare över NBC och Peacock.

Medan IndyCar-serien verkar få mer uppmärksamhet, har NASCAR haft sina kamper. 2023 års NASCAR Cup Series upplevde en nedgång på 5 % i tittarsiffror eftersom den slutade med i genomsnitt 2,86 miljoner tittare över NBC, Fox, FS1 och USA Network.

Det är värt att notera här att medan Cup Series-schemat har 36 lopp, har IndyCar-schemat 17 lopp. Statistiskt sett, även om det ser ut till förmån för NASCAR, verkar inte många fans vara för stambilsracing. I ett inlägg på sociala medier där man frågade den roligaste motorsporten att titta på 2023, verkar IndyCar ha krossat NASCAR.

Låt oss ta en titt på vad några av dem hade att säga.

Motorsportfans ignorerar NASCAR när de röstar till IndyCar för bästa motorsport 2023

Sakta men säkert tar sig IndyCar uppför stegen. Även om det är svårt att säga om det helt kommer att växa ur kärleken till NASCAR, är framstegen mer än motiverande. Med inlägget på sociala medier som frågade om den roligaste motorsporten att titta på 2023, rankade en majoritet av motorsportfans IndyCar högst på sin lista.

Ett fan sa: “INDYCAR på första plats med IMSA tvåa. Första säsongen sedan 2007 som jag inte såg varje F1-lopp. Det är bara inte bra racing just nu.” Samtidigt påpekade ett annat fan varför han betygsatte IndyCar högt. Han sa: “Antingen IndyCar eller NHRA. Få knep och en mer renodlad racingprodukt.”

Få fans som bevittnade IndyCar-racing live gick definitivt i god för racingen med öppna hjul. Ett fan sa: “Indycar. Varje lopp var spännande och jag deltog i Indy 500 igen, vilket var årets höjdpunkt för mig.” Samtidigt sa ett annat fan, “Indycar utan tvekan! Jag kommer tillbaka personligen för fler lopp nästa år!”

Kärleken IndyCar fick med detta inlägg på sociala medier var verkligen hjärtvärmande för tävlingen. Ett fan kunde inte se något bortom det när han sa, “Indycar och det är inte ens nära. IMSA och WEC slåss om tvåan.”

Det är verkligen överväldigande hur IndyCar inte bara slog förbi NASCAR utan även sådana som Formel 1 här borta. Även om det är ett oroande tecken för NASCAR, krävs det definitivt snabba åtgärder för att hålla sporten mer populär bland fansen.

Jeff Burton avslöjar sitt bidrag till NASCAR-förares säkerhet med överraskande IndyCar-avslöjande

RELATED ARTICLES

Mest populär