Thursday, November 30, 2023
HemGolfNär PGA Tour antar en innovativ TGL-uppdatering, hittar LET en tekniskt driven...

När PGA Tour antar en innovativ TGL-uppdatering, hittar LET en tekniskt driven partner för att lyfta damgolf

Ladies European Tour (LET) har gjort ett spännande tillkännagivande för golfvärlden. Detta verkar överensstämma med fotspåren från PGA Tour, som nyligen har blivit teknikvänlig, med sitt ambitiösa TGL-projekt. Den nuvarande LET-uppdateringen skiljer sig dock betydligt från vad TGL försöker göra.

Medan Tiger Woods och Rory McIlroy-ledda TGL har använt teknik för att förändra hela sportens format och experimentera med det, talar LET:s senaste uppdatering om att höja spelet. Det ser ut som att turnén försöker förbättra effektiviteten med hjälp av tekniskt stöd. En nyligen tweet från turnén talar om detta initiativ.

LET försöker höja spelet

Det finns golffans som ibland uttrycker sin besvikelse över hur damgolf tenderar att få mindre betydelse i sporten. Detta tillkännagivande kan muntra upp dem. Den 13 november deklarerade Ladies European Tour sitt partnerskap med en teknisk organisation.

Upgame är en organisation som specialiserar sig på golfanalys och driver Upgames mobilapplikation, som erbjuder golfstatistik. Teamet hävdar att det är den enklaste appen att använda för att ta emot analytiska insikter om golf. LET kommer nu att samarbeta med teknikföretaget för att arbeta med datainsikter som kan förbättra kvaliteten på de digitala utdata som tas emot.

För att citera tweeten kommer partnerskapet “att främja våra mål att höja damspelet och förbättra digital produktion genom att tillhandahålla datainsikter och statistisk analys för LET & LETAS.” För de okunniga är LET Access Series den officiella utvecklingsturnén för LET.

Det är inte helt klart om förbättringarna skulle vara mer på sidan av att erbjuda fansen insikt om sporten, eller om data skulle gynna spelarna mer för att analysera sitt eget spel. Det är dock uppenbart att detta är ett steg i en positiv riktning för touren och damgolfen.

Har du också märkt att tweeten kommer med #raiseourgame? Hashtaggen kan ofta ses i många av LET golfs inlägg på sociala medier. Det markerar rörelsen som turnén startade för några år sedan.

Kort tillbakablick till hashtaggen

I juni 2020 laddades en video upp på LET:s YouTube-kanal. Videon talade om de utmaningar som kvinnliga golfare möter dag ut och dag in. Hoppet som måndagarna bjuder på och hoten som torsdagarna kastar sin väg.

Det var en uppmaning från spelarna till sig själva att höja sitt spel. Videon fungerade som en dos av motivation för golfare som fick flera evenemang inställda på grund av pandemin som skakade världen under tiden.

Vad tror du skulle förändras med detta samarbete? Hur tror du att detta kommer att förbättra LET? Berätta för oss i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär