Sunday, December 10, 2023
HemUfcNär "Next Big Thing" Tom Aspinall blev träffad av en verklighetscheck från...

När “Next Big Thing” Tom Aspinall blev träffad av en verklighetscheck från Jon Jones efter ett intensivt samtal – “Kick My A**”

I den takt som Jon JonesUFC-karriären går framåt, det verkar inte som om tungviktsmästaren kommer att besegras innan han går i pension. Inledningsvis tävlade Jones ur den lätta tungviktsdivisionen. Han var obesegrad (förutom en förlust av DQ mot Matt Hamill) under hela sin löpning i UFC:s lätt tungviktsdivision.

Jones höll sig borta från UFC i nästan tre år sedan 2020 och kom tillbaka i år för att gå upp en viktklass. Han kämpade Ciryl Gane för tungviktstiteln och vann ganska enkelt. Sedan fick Jones försvara sin titel mot legendaren Stipe Miocic på UFC 295. Efter det förväntades Jones gå i pension, förutsatt att han vann. Men UFC-tungviktsprospekten Tom Aspinall ropade Jones och Jones svarade – i sin egen stil.

När Jon Jones avfärdade Tom Aspinalls callouts

Jon Jones är för närvarande en av de mest omtalade UFC-fighters på listan. När han besegrade Gane var världen imponerad av den skicklighet som Jones fortfarande hade. Men hans jobb var inte gjort. Han var tvungen att försvara sin titel mot Miocic. Mitt i allt detta ropade UFC tungviktsfighter Tom Aspinall ut mästaren och sa att han ville ta tungviktsbältet från Jon Jones.

Jones reagerade med sina klassiska Tweets, som han sedan raderade. Den första tweeten som han skickade ut löd: “Alla är nästa stora grej tills jag slår dem. Och då är det som, ja, vem var den där killen egentligen? För bara några månader sedan var Gane MMA:s absoluta framtid. Bästa fotarbete, snabbaste tungviktare vi någonsin sett. Den mest atletiska. Nu är alla som i helvete den killen är.”

Jones var inte imponerad av Aspinall och ansåg honom inte vara ett hot mot sin position som UFC-mästare. Han var upptagen med att förbereda sig för Miocic (tyvärr avbröts kampen när Jones drabbades av en skada under sparring). Den andra tweeten som han gjorde, löd: “Ibland känner jag att jag har deja vu, alla kommer att vara killen att sparka mig. Under tiden är jag här obesegrad med ett ansikte fullt av gråa hårstrån.”

Kan Tom Aspinall komma nära Jon Jones arv och slåss mot UFC GOAT?

Jones har alltid varit en självsäker fighter, och det verkar, så många år senare, ingenting har förändrats för honom. Men vad händer härnäst för Jon Jones? Är Stipe Miocic nästa för honom? Eller är det Francis Ngannou slåss på bordet igen?

Francis Ngannou, Tom Aspinall eller Stipe Miocic? Vem kommer Jones att slåss innan han slutligen går i pension?

Jones har funderat på att gå i pension ett tag nu. Det verkar som att UFC-mästaren tror att han inte har blivit utmanad. Innan han drog sig ur kampen mot Stipe Miocic föreslog Jones att han skulle gå bort från sporten efter att ha gjort ett snabbt arbete med honom.

Men nu när Tom Aspinall har ropat ut Jones och Jones har svarat positivt, spekulerar fansen om det finns en kamp till som Jones kommer att ta sig an, innan han slutligen hänger upp handskarna för gott. Men det verkar finnas en intressant vinkel som har utvecklats på sidan.

När Jones drog sig ur Miocic-kampen kastade den tidigare UFC tungviktsmästaren Francis Ngannou sin hatt i ringen för att ersätta Jones och slåss mot Miocic. Nu om kampen skulle vara om en “ledig” tungviktstitel eller den tillfälliga titeln – ingen vet. Anledningen till att Jones gick ut i pension var att slåss mot Ngannou. Men kampen har aldrig hänt, sedan Ngannou skrev på med PFL.

Om Ngannou kommer tillbaka kan en kamp mot Jones mycket väl vara på korten, eftersom fansen har bett om det längst tid. Vem tror du att Jones tar emot härnäst? Kommer han verkligen att gå i pension efter Miocic-kampen? Eller kommer han att stanna kvar för att befästa sin plats som UFC GOAT med en sista kamp?

RELATED ARTICLES

Mest populär