Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARNär NASCAR ser ut att tysta sina racerbilar, här är Dale Earnhardt...

När NASCAR ser ut att tysta sina racerbilar, här är Dale Earnhardt Jrs odämpade 900 hästkrafter Chevrolet Impala 2008

The Car of Tomorrow är kanske inte den mest populära NASCAR-bilen genom tiderna, men det var högt! Med en episk V-8-motor kunde den generera kraft upp till hela 850 hk och ljudet den gjorde var som en orkester i racingfansens öron. Dale Earnhardt Jr utnyttjade V8-motorn fullt ut 2008 på Texas Motor Speedway när han satte in ett varv för att ta pole position.

Amerikas favoritvideo idag

Idag är NASCAR-motorn inte alls lika kraftfull som den brukade vara. Den maximala effekten som genereras av de nuvarande motorerna är 670 hk. Bilarna låter inte ens så högt, särskilt efter det senaste testpasset i Phoenix där nya ljuddämpare testades. Fansen var inte särskilt nöjda med hur bilen lät när de minns den gamla goda tiden med de rasande 850 hk-motorerna.

Ett minnesvärt ögonblick för Dale Earnhardt Jr

Tillbaka 2008 var Dale Earnhardt Jr på topp. 2x Xfinity Series-mästaren hade precis gått med i Hendrick Motorsports på heltid och var redan den mest populära föraren i NASCAR. Även om han inte var i närheten av att vinna mästerskapet det året, visade Junior ofta glimtar av sitt briljanta racerhantverk och 2008 års Samsung 500 i Texas vittnar om det.

När Dale Jr började sin sista körning i kvalet, var han tvungen att slå tiden som satts av Carl Edwards som hade spelat in en imponerande tid på 28.49. Junior visste vad han skulle göra och han trampade på gasen utan att tveka. När #88 HMS Chevy Impala tävlade runt banan sa en av kommentatorerna: “Jag ska säga er att den här bilen ser raketsnabb ut.”

Junior hade avslutat P11 på träningen tidigare så det var inte många som förväntade sig att han skulle slåss om pole. Men när #88 gick in i tur 3 var Dale Earnhardt Jr över en tiondel snabbare än Carl Edwards och han pressade ännu mer. När han korsade start-/mållinjen, spelade Junior en tid på 28,286s på 190,907 mph. Han slog Edwards med två tiondelar av en sekund, även om den senare, som körde #99 Ford för RF Racing, till slut vann loppet.

Den dåvarande HMS-föraren var chuffed med sig själv och bilen efter att han fått jobbet gjort. Hans kommentarer på teamradion var otydliga men han sa: “Bra jobbat, bra bil.” Fansen vrålade sitt gillande när den högljudda och rasande #88:an tog sig tillbaka till pit road, vilket gjorde det till ett minnesvärt ögonblick för 49-åringen.

Tiderna har förändrats sedan dess och bilarna har blivit mycket mindre kraftfulla. Junior är en av de många som har efterlyst fler hästkrafter men det verkar som om deras samtal har fallit för döva öron.

Kommer NASCAR att kunna leverera på Juniors begäran?

Dale Earnhardt Jr har tidigare vädjat till NASCAR att göra något åt ​​Next Gen-bilen, särskilt när det kommer till kortbaneracing. “NASCAR har ett allvarligt problem med NextGen-bilen vid korta banor, alla korta banor… Jag lägger något på NASCAR här, man. Jag litar verkligen på dem och hoppas att de ska fixa det här. De fick till”, hade 49-åringen sagt i ett tidigare avsnitt av The Dale Jr Download podcast.

49-åringen ansåg att det var ett allvarligt problem och även om han inte nämnde hästkrafter vid detta speciella tillfälle, kommer det att bli intressant att se om NASCAR levererar på Juniors begäran under en tävlingshelg.

Tror du att NASCARs nya kortbanepaket kommer att räcka för att göra susen? Låt oss veta dina tankar.

“There Was Some Wild Stuff” – Ryan Blaney hävdar att Dale Earnhardt Jr har blivit lugnare efter sina två döttrars födelse

RELATED ARTICLES

Mest populär