Wednesday, December 6, 2023
HemGolfNär Lexi Thompson tappert kämpade för sin ära trots att hon led...

När Lexi Thompson tappert kämpade för sin ära trots att hon led av dålig hälsa: “Betyder världen för mig”

Lexi Thompson har kämpat mot många demoner tidigare. Men inte alla har gett resultat inom den närmaste framtiden. Men hennes motståndskraft har ofta testats, särskilt under svåra tider på golfbanan.

Hennes styrka prövades på årets Cognizant Founders Cup, där hon slutade som tvåa. Men få var medvetna om hennes migräntillstånd under sista omgången, vilket hon var “stolt” över sig själv för.

Lexi Thompsons mödosamma kamp vid Cognizant Founders Cup 2022

Vid den tiden hade 27-åringen ingen vinst på Touren på tre år. Hon förblev dock i strid till det sista hålet i Cognizant Founders Cup men kom till slut ett par skott under.

En kämpande Thompson höll det kort under sin intervju efter matchen. “Det är verkligen givande. Jag tror att vi som idrottare bara vill se vårt hårda arbete löna sig. Och när jag är hemma så kör jag två pass om dagen. Jag lägger ner fem till sex timmar ute på golfbanan, och bara för att se det löna sig betyder det hela för mig, och jag kommer att fortsätta jobba på mig och förhoppningsvis se resultatet, säger hon.

Men för att fullt ut förstå tillståndet för hennes skada såg Thompson redan fram emot US Women’s Open med två veckors varsel. “När jag går hem jobbar jag på samma saker – med de små sakerna jag behöver ränna på och skärpa upp i mitt golfspel, jag vet vad jag behöver förbättra och förhoppningsvis ser det fungera”, upprepade hon .

Har Lexi Thompson till slut tagit sig till US Women’s Open?

Medan hon stod inför en kapplöpning mot tiden, tog sig Thompson till turneringen efter att ha återhämtat sig från sitt migränproblem. Hon kunde dock inte säkra segern på Pine Needles, och slutade oavgjort på 20:e plats med en poäng på 3 över par.

Men hennes treåriga segerlösa rad förmörkades äntligen när hon vann Aramco Team Series-evenemangen förra månaden. Det var hennes första vinst sedan 2019 och hennes första LET-seger sedan 2011. Thompson slutade T21 vid det säsongsavslutande CME Group Tour Championship, som hölls på Tiburon Golf Club.

RELATED ARTICLES

Mest populär