Wednesday, December 6, 2023
HemNBANär Isiah Thomas en gång fastnade i Bob Knights upphettade bråk, berättar...

När Isiah Thomas en gång fastnade i Bob Knights upphettade bråk, berättar han om sina bröders sura möte: “Tade av sig jackan …”

Bob Knight var en av de mest begåvade och respekterade amerikanska baskettränarna. Han var en hänsynslös tränare som inte hade något intresse av att vara din vän, han ville bara vinna.

Han tränade Isiah Thomas när den senare gick på college i Indiana. I en intervju nyligen minns Detroit Pistons-legenden ett surt möte mellan sina bröder och Bob Knight.

Isiah Thomas minns det sura mötet

I ett “X”-inlägg av “SHOWTIME Basketball” mindes Isiah Thomas en incident när det blev väldigt hett mellan hans bröder och den legendariske tränaren.

Tidigare NBA-domares Vendetta: Hur han gjorde upp poängen med Sixers-legenden Allen Iverson efter dödshot mot kära kollega

Matt Barnes (tidigare NBA-spelare och medprogramledare på podcasten) började konversationen med att säga: “Legenden säger att när Bob Knight dök upp … hela grannskapet dök upp.”

Den före detta NBA-veteranen pratade om när Bob Knight hade kommit till Isiah Thomas gymnasium för att scouta och eventuellt rekrytera den unge Isiah. Isiah Thomas svarade, “Hela grannskapet visade sig och sedan var det nästan ett slagsmål som bröt ut också.”

76ers legend log när han ytterligare förklarade, “Så mina två äldre bröder var också där. Och min näst äldsta bror, Gregory, så han ställde frågan till Coach Knight. Han frågade, “Om Junior (Isiah) skulle åka ner till Indiana (för college), vet vi att Klan (KKK) är där, och om något skulle gå under, vem ska se upp för Junior?””

Isiah Thomas sa då att Bob Knight gav ett väldigt “snyggt svar”. Isiah Thomas säger, “Han (Knight) är som “om vi vinner, då kommer de att se upp. Och om vi förlorar vet du…” alla skrattade lite åt det. Men min bror gillade inte svaret.”

Isiah Thomas förklarade sedan vad hans bror sa härnäst, “”Hej man, jag gillar inte det. Vad menar du med att de ska ta hand om honom? Vi tar hand om Junior.” Så samtalet blev snabbt hett. Coach Knight reste sig och min bror sa: “Vi kan ta det här utanför.” Den legendariska tränaren svarade på ett legendariskt sätt när Isiah Thomas sa: “Coach Knight reste sig, tog av sig jackan och började kavla upp ärmarna men alla var som ‘Nah Nah Nah Nah!’”

Isiah Thomas erkände då att han var glad att de inte gick ut. 76ers-legenden skrattade när han skämtade att Bob Knight “inte skulle ha tagit sig in igen.”

Bob Knight och Isiah Thomass förhållande

Isiah Thomas gick till Indiana University of Bloomington, där han blev coachad av den hänsynslösa Bob Knight.

Bob Knight och Isiah Thomas hade många hetsiga konfrontationer under sin tid där, och Thomas blev till och med utsparkad från träningen ett gäng gånger. Men Isiah Thomas nämnde i en intervju senare i sitt liv hur han var glad att Bob Knight tog det tillvägagångssättet och inte försökte vara hans vän.

Bob Knight var en legendarisk baskettränare med 4 NCAA-titlar under bältet: 1 som spelare och 3 som tränare. Han vann sin andra NCAA-titel med Isiah Thomas 1981.

Vad är dina tankar om Isiah Thomas berättelse om hans bröders nära möte med Bob Knight? Kommentera nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär