Sunday, December 10, 2023
HemNBA"När Gud gav mig den här sjukdomen, gav han den till rätt...

“När Gud gav mig den här sjukdomen, gav han den till rätt person”: Lakers tränare gjorde en gång sällsynt uppenbarelse om HIV-patienten Magic Johnson

Magic Johnson meddelade 1991 att han diagnostiserades med HIV, en sjukdom som var ogillades i USA förr i tiden. För Johnson var det den tuffaste uppgiften att förmedla den här nyheten till sin fru, familj och lagkamrater. När det kom till sina lagkamrater, sa Johnson, “Det var det svåraste jag någonsin har behövt göra eftersom jag går ifrån min familj.”

Detta förändrade livet för alla omkring honom. Med det sagt har omgivningen aktivt talat om denna fas. Medan han gjorde det hade en ex-Lakers-tränare en sällsynt uppenbarelse att göra.

Efter Johnsons tillkännagivande var naturligtvis många runt honom en del av nyhetscykeln. Gary Vitti, en ex-Lakers tränare, var en av dem. Vitti fick dock massornas uppmärksamhet när han behandlade Magic Johnson utan handskar. Detta ansågs vara oacceptabelt förr i tiden på grund av missuppfattningen vid den tiden att hiv var smittsamt. I en intervju, medan han pratade om detta, talade Vitti också om Johnsons tankesätt förr i tiden.

Gary Vitti på Magic Johnson

Allt Vitti ville göra var att avstigmatisera det negativa narrativet kring Johnsons diagnos. Vittis drag orsakade dock kaos. Ligan tillrättavisade honom medan hälsokommissionen inledde en utredning. Han sa, “…Jag var på skottlinjen och jag tog mycket kritik. Och jag fick hatbrev. Jag fick hatbrev och jag fick kärleksbrev på det.”

Med det sagt har Vittis ansträngningar inte gått obemärkt förbi. Den nuvarande NBA-kommissionären Adam Silver berömde Vittis ansträngningar att avstigmatisera hiv.

Förmodligen skickade han ett brev till Vitti för detsamma. Vitti kallade detta för att vara ett karriäravgörande ögonblick. Han avstår dock inte från att erkänna den perioden som den tuffaste perioden i sitt liv.

Efter att ha arbetat med Los Angeles Lakers-legenden på nära håll, gav Vitti allmänheten en inblick i Johnsons sinnesstämning under denna tumultartade tid. Enligt Vitti, när Johnson gjorde sig redo att berätta nyheten för sitt team, tittade Johnson in i Vittis ögon och sa: “När Gud gav mig den här sjukdomen, gav han den till rätt person.”

Vitti tillade att Johnson alltid hade en positiv attityd eftersom han trodde att han skulle överleva. Vitti beundrade hans styrka. Men Vitti påminde sig, “I mitt sinne tänker jag,” Han är i förnekelse. Han kommer att dö.”

Vad är din reaktion på denna återgångshistoria? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär