Tuesday, February 27, 2024
HemTennisNaomi Osaka Warning avskedas till Iga Swiatek och Aryna Sabalenka med en...

Naomi Osaka Warning avskedas till Iga Swiatek och Aryna Sabalenka med en hattspets för hennes våldsamt dominerande år

Den japanska tennisstjärnan Naomi Osaka närmar sig sin återkomst till professionell tennis. Hon har varit mammaledig sedan september 2022 och födde en vacker flicka tidigare i år. Nu är den 4-faldiga Grand Slam-mästaren ivrig att återuppta den andra inningen av sin tenniskarriär. Inför hennes efterlängtade återkomst till sporten utfärdade den tidigare proffs tennisspelaren Barbara Schett en sträng varning till sådana som Iga Swiatek och Aryna Sabalenka.

Amerikas favoritvideo idag

Tidigare denna månad meddelade Osaka att hon kommer att göra comeback i Brisbane Open. Det kommer att fungera som en uppvärmning inför säsongens första Grand Slam-turnering, Australian Open. Här är vad Schett hade att säga om Osakas comeback.

Comeback drottning Naomi Osaka kan påverka Iga Swiatek och Aryna Sabalenkas planer

I en intervju med Eurosport berättade Barbara Schett om Naomi Osakas comeback. Under intervjun avslöjade hon vilken effekt Naomi Osakas comeback kan ha på sådana som Iga Swiatek, Aryna Sabalenka och Elena Rybakina. Hon hänvisade också till Osakas gyllene år när hon pratade om hennes återkomst till tennis.

Schett sa: “Vi vet att hon kan slå bollen extremt hårt, så tempot kommer inte att vara ett problem alls. Och en sak är säker, en Iga Swiatek och Aryna Sabalenka eller Elena Rybakina, vill inte spela mot någon som Naomi Osaka. Pressen kommer att ligga på för dem.”

Osaka är en av de mest framgångsrika spelarna på turnén just nu. Hon är en 4-faldig Grand Slam-vinnare, efter att ha lyft Australian Open och US Open två gånger vardera. Dessutom har hon vunnit en mängd andra stora titlar. Som ett resultat kommer hon potentiellt att utgöra ett stort hot mot informade spelare som Swiatek och Sabalenka.

Swiatek och Osaka har haft en hård rivalitet i tennis. Medan Osakas intäkter utanför banan är en av de högsta inom damtennis, tog Swiatek en gång en smyg grävning på den japanska stjärnan för detta.

Vad sa Swiatek om Osaka?

Under en intervju förra året avslöjade det polska underbarnet Iga Swiatek sitt mål, utan hänsyn till pengarfaktorn. Samtidigt som hon talade ut om detta, gav hon referenser till några spelare som Naomi Osaka, som har betydande intäkter utanför banan.

Swiatek sa: “Jag är glad att se den rankingen. Pengar är inte min motivation men det knepiga är att jag tjänade dem verkligen på banan och andra spelare tjänade det mestadels på rekommendationer så det är en skillnad. Jag känner att jag fortfarande kan utöka min verksamhet lite.”

De två har mötts mot varandra två gånger, där båda spelarna har vunnit ett spel var. De två kommer potentiellt att klara av under den kommande säsongen, i vad som lovar att bli en spännande rivalitet. Allt som allt är det en win-win för tennisfans.

22-åriga Iga Swiatek befinner sig i ett framstående sällskap tillsammans med Roger Federer och Naomi Osaka efter att ha erövrat ännu en French Open Crown

RELATED ARTICLES

Mest populär