Efter sin allra första Grand Slam-seger 2018 har Naomi Osaka vunnit en enorm fanbas. Alla dessa fans ser fram emot att se henne tävla men tyvärr har hennes säsong upphört. Detta väcker frågan – när kommer hon tillbaka?

I en intervju nyligen svarade den japanska stjärnan på den här frågan när hon sa, ”Jag skulle säga att jag åker tillbaka på Tour i Australien så förmodligen i januari nästa år.

Naomi Osaka i aktion i US Open 2020 med en bandagerad hamstring
Naomi Osaka från Japan slår bollen mot Vitryssland Victoria Azarenka. Det var i finalmatchen för singlar för kvinnor dag 13 i US Open tennisturnering 2020 på USTA Billie Jean King National Tennis Center. Obligatorisk kredit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports | Krediter: Reuters

Naomi Osaka i Australien

Det spelas många tennisevenemang i Australien och många kanske undrar var exakt Osaka kommer att spela. Med tanke på att hon började med Brisbane Open 2020 kommer hon sannolikt att börja där igen. Hon kanske ändrar sig om detta men den enda turneringen som hon definitivt inte saknar är Australian Open.

Detta är den första Grand Slam 2021 och den japanska stjärnan har många bra minnen där. Tillbaka i 2019 vann hon titeln genom att slå Petra Kvitova i en spännande tresatsfinale. Hon kommer att försöka vinna den igen och den här gången har hon form på sin sida.

Naomi Osaka med US Open 2020-titeln
Naomi Osaka från Japan firar med mästerskapstrofén efter sin match mot Victoria Azarenka i Vitryssland (inte på bilden) i kvinnors singelfinal på tretton dag i US Open Tennis-turneringen 2020 på USTA Billie Jean King National Tennis Center. | REUTERS

I början av 2020 kämpade Naomi för att spela sin bästa tennis. Men det förändrades när hon kom till US Open. Hon spelade otroligt bra och vann titeln genom att slå Victoria Azarenka i finalen. Hon kommer att se spela på samma sätt i Melbourne och förhoppningsvis kommer hon att vinna sin 4: e Grand Slam där.

Läs mer – “Inte helt förvånad”: Aryna Sabalenka om att överträffa Serena Williams i WTA-rankning