Sunday, December 3, 2023
HemTennisNaomi Osaka framträder som flaggbäraren för mental hälsa inom idrotten när hon...

Naomi Osaka framträder som flaggbäraren för mental hälsa inom idrotten när hon kastar ljus över dagens tillstånds acceptans

Diskursen kring individers psykiska välbefinnande har ökat mycket de senaste åren. Det har också skett en ökning av att diskutera den mentala hälsan hos idrottare inom idrotten. Många idrottare har lyckats skörda frukterna av det, Naomi Osaka är en framstående sådan. På gränsen till en comeback diskuterade hon tillståndet för mental hälsa inom sporten.

Många tennisidrottare har pratat om sitt eget mentala välbefinnande under de senaste åren. Sedan samtalet blir mer öppet har många spelare pratat om sin kamp med psykisk hälsa tidigare.

Naomi Osaka om mental hälsa i tennis

Den fyrfaldige Grand Slam-mästaren har varit frånvarande från sporten sedan januari när hon väntade barn. Hon födde barn tidigare i juli och några veckor efter det har hon tränat för comeback. Återvändande nästa år gav Osaka en intervju med Yahoo! Finans, där hon pratade om tillståndet för mental hälsa inom tennis.

På frågan om det hade skett några förändringar sa hon: “Jag tror definitivt att det har skett. Jag vet att det för ett par år sedan inte existerade alls, så jag är verkligen glad över att turneringar ökar, organisationer tar fart och att det blir ett lite mer bekvämt ämne att prata om. För jag vet med idrottare, ibland kan man se det som en svaghet. Men jag är verkligen glad att det blir lite mer öppet.”

Hon sa vidare: “Ärligt talat, jag tror att bara fler människor pratar om det, så jag känner att de människor som inte kände sig lika bekväma eller de människor som inte riktigt tyckte att det var OK att prata om mental hälsa är nu prata om det och se att det också är acceptabelt.”

Naomi Osaka har besvärats av psykiska problem genom åren och gräver djupt in i de olika “inre rösterna” som dikterar hennes sinnestillstånd

Osaka pratar ofta om sin mentala hälsa och vikten bakom den. Hon är dock inte den enda som har pratat om det inom sporten.

Tennisstjärnor om mental hälsa

Även om Osaka har varit den mest frispråkiga i frågan, har många andra tennisstjärnor delat sin syn på ämnet. Roger Federer sa i en intervju 2022 att yngre spelare måste hantera många svårigheter, men de kan inte prata om det eftersom media börjar kalla dem svaga. Han sa vidare att spelare är människor och inte maskiner. Därför bör de få lite andrum.

Nick Kyrgios är en annan spelare som har pratat om sina egna psykiska problem och vikten av psykiskt välbefinnande. Venus Williams är en veteran som direkt har sagt att det måste komma först för alla spelare. För ett decennium sedan skulle sådana röster inte höjas, men berättelsen förändras nu, och spelare kan nu fokusera på en annan aspekt av sin hälsa.

RELATED ARTICLES

Mest populär