Wednesday, December 6, 2023
HemF1Myter kring Max Verstappens dominans avbryts när fakta kommer fram: "Det är...

Myter kring Max Verstappens dominans avbryts när fakta kommer fram: “Det är så lätt att förbise”

Max Verstappen är tvåfaldig världsmästare och till skillnad från förra året vann han titeln 2022 med 4 lopp kvar. Längs vägen tog holländaren också flera rekord. Hans snabba tempo på banan har verkligen förbluffat publiken. Och nyligen, på Fast and Loose: F1-podden, gav journalisten Scott Mitchell Malm sin syn på Max Verstappens briljans.

Många människor accepterar inte hur Max Verstappen hittills har vunnit sin jungfrutitel. Men i år har holländaren överglänst alla förare på banan och vunnit sin andra titel bekvämt. Det holländska lejonet hade en rekordstor säsong. Han vann 15 lopp på ett år och slog det tidigare rekordet på 13 som satts av storheterna Michael Schumacher och Sebastian Vettel.

Ferrari, som utan tvekan hade den snabbaste bilen i början av säsongen, kunde inte matcha holländaren senare. Hastigheten på det holländska ess fångade allas uppmärksamhet. Med allt detta gav Mitchell Malm i podden sin syn på den hänsynslösa Verstappen.

Han sa: “Det som jag tror att folk måste komma ihåg om Max och jobbet han gjorde den här säsongen är att han inte hade den snabbaste bilen i Formel 1 förrän halvvägs. Ja, men vid det laget hade han i princip redan vunnit titeln. Han var inte fångad efter den franska Grand Prix som var lopp 10 eller 11 och vid den tidpunkten var det fortfarande absolut näppe mellan Red Bull och Ferrari. Jag tror att det är så lätt att förbise kvaliteten på hans första halvår. ”

Han tillade, “Så du tittar på det över säsongen, du ser det totala antalet vinster, du ser poängskillnaden i mästerskapet och du bara går, Oh well, du vet den bästa bilen, du dominerade klart.”

Med detta slog F1-journalisten fast att det inte bara var bilen, som de flesta trodde, utan även föraren som dominerade.

Sättet som Max Verstappen körde i år har samlat honom många nya beundrare. Bland dem finns en ex-Mercedes-förare, som tror att han redan är med i legendernas liga.

Nico Rosberg tror att Max Verstappen redan är en av de bästa genom tiderna

2016 års mästare, Nico Rosberg, säger att Max Verstappen redan har cementerat sin plats i ligan av legender. Han lyfte sin andra titel i rad i år och hur denna titel kom visar holländarens verkliga potential. Red Bull-ässet har fått sin 35:e vinst efter att ha vunnit i Abu Dhabi. Detta placerade honom på sjätte plats på all-time great list.

Enligt Rosberg är Verstappen redan en av de bästa genom tiderna. Tysken som sågs som gäst på Sky Sports Any Driven Monday-program sa: “Det är lätt att säga att nu kommer han att bli en av de bästa genom tiderna, vilket han redan är om man tittar på statistik. En dubbel världsmästare med alla loppvinster som han har, fler än Alonso nu också, så han är redan en av de bästa genom tiderna.”

Med Silverpilens återkomst mot slutet av säsongen, borde holländaren vara försiktig med Lewis Hamilton-hotet?

RELATED ARTICLES

Mest populär