Sunday, February 25, 2024
HemNFLMulti miljardaffär på horisonten när Michigans Rose Bowl-krockar med Alabama lockar rekord...

Multi miljardaffär på horisonten när Michigans Rose Bowl-krockar med Alabama lockar rekord med 27,2 miljoner tittare

Bowl-spel sägs förlora relevans på grund av NIL och överföringar. Detta kunde inte vara längre från fallet. Den här college-fotbollssäsongen skapar inte bara historia; det är att skriva om spelboken om visningar. Siffrorna som dessa spel har dragit in är otroliga. Den senaste Rose Bowl klockade häpnadsväckande 27, 2 miljoner tittare.

Amerikas favoritvideo idag

Håll fast vid dina platser; det är hela 51 % högre tittartal än NBA:s genomsnitt på juldagen! Det är en rekordstor och det mest sedda collegefotbollsloppet “någonsin” när det kommer till totalt tv-minuter. Och det är inte allt. Denna otroliga ökning har inte hänt på fem år. Beviset finns i siffrorna, och det blir svårare att ignorera.

College fotboll har fått massiva tittare sedan 2018

Michigans Rose Bowl-drabbning mot Alabama har markerat sin plats i historien, inte bara för Wolverinеs nagelbitande seger med 27-20 över tiden utan för den kolossala publik som den attraherade. ESPN rapporterade häpnadsväckande 27, 2 miljoner tittare, vilket markerar den mest sedda högskolefotbollsevenemanget sedan 2018 års Alabama-Georgiens nationella mästerskap. Denna tittarsiffra nådde faktiskt sin topp med 32, 8 miljoner tittare, vilket satte rekord för alla semifinaler i College Football Playoff. Tеxas och Washingtons Sugar Bowl semifinal, i genomsnitt 18, 4 miljoner tittare, kombinerat med Rose Bowl till totalt 22,6 miljoner tittare.

Evse the Oranges skål, inte siffriga opt-outs och en lopside-poäng på 63-3, dricker 10,3 miljoner vi, de stora audierna för skålen sedan 2017. Pop-skålens 4. 31 miljoner viewes, avsevärt nackdelar nuls nacke nacke nacke nacke nacke nacke’s julting naM’Sles ojags nacke nacke’s ojags nacke nacke’s whymerles ofto’s wholws ault’s ault’s ault’s ault’s ault’s wholwes oftres oftres nacke ault’s ault’s ault’s mag agent tittartal, bekräftar den varaktiga tjusningen av bowl-spel.

Mitt i farhågor om spelaropt-out, behöll den här skålsäsongen en anmärkningsvärd popularitet. Med det förestående införandet av ett 12-lags slutspel nästa år, verkar problemet redo att lösa sig självt. Den robusta tittarkretsen är musik i öronen av collegefotbollens största intressenter – TV-nätverk, sponsorer och skolor – vilket resulterar i rekordstora intäkter. Som en multi-miljard dollar medierättighetsaffär hägrar, förändringar i det nuvarande landskapet verkar osannolikt, med tanke på de blomstrande siffrorna.

Den massiva tittarkretsen signalerar en lukrativ horisont och medierättigheter

Denna ökning av intresse kommer som en välsignelse för Disney, särskilt mitt i ett utmanande 2023. Medan linjär TV-reklam förblir ljummet i alla branscher, kostar ESPN 3 USD. 6 miljarder reklamintäkter från collegefotboll 2023 och robusta tittarsiffror understryker sportens ekonomiska styrka.

“Har inget nyårslöfte”: Deion Sanders blir verklig om 2024 och delar ett ofiltrerat meddelande till sina 4,7 miljoner följare

College fotbolls lottning konkurrerar med NFL, med anmärkningsvärda matchups som lockar massiva publik. Disneys streamingplattform ESPN+ spelade in ett rekordstort tittarskap, vilket tyder på ett förändrat tittarskapslandskap.

Det förestående skiftet till ett 12-lags slutspelsformat överensstämmer med förväntade förändringar i medierättigheter. Diskussioner pågår om utökade rättigheter och hela paketet, med förväntade ökningar i avgifter. Disneys exklusivitet med den sydöstra konferensen nästa sommar markerar ytterligare ett viktigt steg.

Allt eftersom landskapet utvecklas fortsätter entusiasmen och oförutsägbarheten som kännetecknar collegefotboll att fängsla publik över hela landet.

RELATED ARTICLES

Mest populär