Wednesday, February 28, 2024
HemCyclingMulti-GrandTour Champion cyklist markerar Tour de France debut med pallvisioner för säsongen...

Multi-GrandTour Champion cyklist markerar Tour de France debut med pallvisioner för säsongen 2024

Cykelsäsongen har bara börjat med Tour Down Under, men fans och idrottare pratar redan om det prestigefyllda Tour de France. Med över 91 dagar kvar till den första etappen, skulle man anta att surret inte skulle vara för högt. Men den här säsongen lyfter fram flera ögonblick som kan gå till historien.

Den mest efterlängtade av dem alla är debuten för den belgiske cyklisten och flerfaldiga WorldTour-vinnaren, Remco Evenepoels Tour de France-debut. Den 24-årige cyklisten må vara ung, men han skryter redan med en fantastisk karriär med flera toursegrar på sitt namn. Han har nu siktet på cyklingens mest historiska bana, där om den blir erövrad gör han atleten odödlig i hjärtan och sinnen.

Remco är exalterad över att göra sin Tour de France-debut

Det är ganska uppenbart varför det är så massivt surr kring årets Tour de France. Till säsongen 2024 kommer Remco att möta cyklister som vet exakt vad som krävs för att vinna en Tour de France. Han kommer att dela banan och tävla om äran mot sådana som Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard och Primož Roglič.

Med tanke på priset som Årets idrottsman i Belgien för sin prestation 2023 kommer Remco att gå in i den här säsongen med ett enkelt sinne och en bestämd beslutsamhet. Detta är viktigt för honom med tanke på att hans motståndare har åtta Grand Tour-vinster mellan sig. Årets Tour de France innebär också starten på en ny början, med den första etappen som helt klart kommer att hållas i Florens, Italien.

Med bara 24 år skryter han redan med ett avundsjukt rekord; 2 gånger världsmästare, GrandTour-vinnare. Att döma av hans intervju innan säsongsstarten är han extremt säker på att göra en fantastisk prestation. Med OS och Tour de France båda uppställda under samma månad lämnar Remco ingen sten ovänd för att uppnå sina mål.

När han pratade med media vid en lagpresentation förra månaden sa han, “Jag är supermotiverad att göra varje träning till detaljerna – inte 10 minuter mindre eller 10 minuter mer – bara allt till detaljerna. För jag är så exalterad över att börja Touren.”

En etapp i Tour de France och minst två pallplatser i de prestigefyllda OS är vad han har ögonen på. Alla fans kommer att följa hans framsteg under säsongen med stort intresse.

2024 är löftets år

Om 2024 är säsongen full av löften, var 2023 för Remco Evenepoel en berg-och-dalbana. Rykten om att han säger upp sitt kontrakt med Soudal-Quickstep översvämmade marknaden, tack vare hans far, som också var hans agent. Det kom efter att han uttryckt tvivel på Quicksteps förmåga att lägga ett Tour de France-bud. Men Evenepoel avbröt dessa rykten när han sa: “Telaget fortsätter, så jag stannar.” Han fortsatte, “Det fanns några svåra stunder, men nästa år tar vi det.”

Bortsett från det, efter att han testade positivt för Covid-19 under Giro, fanns det anklagelser om att han förfalskade sjukdomen. Under den spanska Vuelta pratar vi om att hans lag ska köpas av Visma. Han erkände att han ägnat stor uppmärksamhet åt det som sa i media förra säsongen, men är i ett säkert headspace nu.

På bara fem säsonger har belgaren gått från en nybörjarcyklist till en idrottare som kan tävla med sportens elit. Om han lyckas göra till det otänkbara och ta flera etappvinster eller en pallplats i Tour de France, är världen hans att ta. ”Det är en ny typ av energi som jag inte har känt på ganska länge. Det kommer bara att vara bra att veta att jag kommer att tävla i Touren i år”, sa en upprymd Remco.

Oavsett resultatet kommer den här cykelsäsongen att bli en storsäljare!

Posten Multi-GrandTour Champion Cyclist Marks Tour de France Debut With Podium Visions för säsongen 2024 dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär