Saturday, December 9, 2023
HemNBA"Moves är inte så spännande": Nikola Jokic får Reality Check från $260...

“Moves är inte så spännande”: Nikola Jokic får Reality Check från $260 miljoner NBA All-Star trots andra lovord

När 2023 års All-Star byttes till Indiana Pacers gav han den bokstavligen en fullständig makeover. Han spelade inte bara för laget och representerade dem framgångsrikt, han började också förvandla laget på ett bra sätt. Eftersom Pacers gick igenom en svår patch tills de förvärvade denna $260 miljoner point guard i februari 2022. Nu har franchisen för närvarande en oerhört dominerande attack, allt tack vare det 23-åriga underbarnet.

Tack vare hans tekniska sinne och innovativa gameplay, når organisationen de höjder av framgång de alltid har velat ha. Men under en intervju med Ringer pratade detta unga underbarn om Jokern och talade om hur hans spelupplägg inte var tillräckligt spännande.

Pacers stigande stjärna ger Nikola Jokic en verklighetskontroll

Tyrese Haliburton, nybörjarvärvningen vars närvaro resulterade i en snabb justering av Pacers spelplan. Snabbare passningar, snabbare trepoängsförsök och en snabbare inflygning förvandlade en snubblande klubba till en explosiv kraft. Myles Turner kunde inte hålla tillbaka sin förtjusning när han bevittnade vändningen, och reportrarna var också tvungna att skynda på för att hålla sig i den snabba hastighet som Haliburton organiserade attacken med.

Men på grund av att hans nyligen anpassade spelstil var framgångsrik, ifrågasatte han de konventionella basketteknikerna i intervjun med Ringer. Han tycker att de andra lagens spel inte är tillräckligt spännande och ropade specifikt Nikola Jokic. Han sa, “Sabonis är en stor elitman i ligan. Men efterflyttarna är inte spännande. Du vet vad jag menar? Till och med (Nikola) Jokic, han är förmodligen den bästa spelaren i världen just nu. Men efterflytt är inte så spännande. Det är bara så basket fungerar.”

Enligt Haliburton har Jokic nått framgång, men hans spelstil är inte tillräckligt spännande för dem som tittar. Och eftersom hans tränare Rick Carlisle beskriver sitt individuella spel som en “skur av förändring”, bryter han mot alla standarder som någonsin etablerats av traditionell basket. Hans uppfinningsrikedom, precisa passningar och förståelse för rymden har drivit Pacers offensiv till nya höjder.

Varför är Haliburton hörnstenen för Pacers?

Under 2022-23 producerade Tyrese Haliburton 20,7 poäng, 10,4 assist, 3,7 returer och 1,6 steals. Han är en kapabel trepunktsskytt, samtidigt som han är en kompetent vakt. Haliburton fick ett snitt på 23,8 poäng per match 2023-2024 med 66 % av de genomsnittliga trepoängarna i ett spel. Inte nog med det, han kan skryta med en perfekt noggrannhet i frispark på 94,9 %. Förutom att vara en skyttekung skapar han också en hel del möjligheter för sina lagkamrater och snittar 12,2 assist per match. Haliburtons inflytande sträcker sig dock utanför domstolens område.

Hans stil med att bygga trupp har blivit lagets varumärke, vilket påverkar huvudkontorets taktik. Förnyelsen av spellistan, som inkluderar spelare som Bruce Brown, Obi Toppin och den unge Jarace Walker, återspeglar lagets engagemang för en snabbare och mer spännande basketstil.

Staden Indianapolis njuter inte bara av en grupps återfödelse, utan en atletisk förvandling ledd av Tyrese Haliburton. Hans inverkan går utanför statistiken, rubbar befintliga standarder och för in en ny tidsålder för Pacers basket. Men tror du att Haliburtons vägledning kan hjälpa Pacers att vinna en ring den här säsongen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär