Tuesday, February 27, 2024
HemLeah PruettMöt Hall of Famer Tony Stewarts fru och NHRA-föraren Leah Pruett

Möt Hall of Famer Tony Stewarts fru och NHRA-föraren Leah Pruett

Legendariska NASCAR-racern, Tony Stewarts namn är synonymt med rivaliteter och intensiva strider på banan. Under sin 18 år långa lysande karriär samlade “Smoke” hela 49 vinster i cupserien. Men som om det inte vore nog gör han sig nu ett namn på NHRA:s dragband. Men som det visar sig är det inte bara Tony som har “racing big” i sin familj. Det finns också hans fru, Leah Pruett, som är oerhört passionerad för motorsport.

Amerikas favoritvideo idag

Låt oss gräva djupare in i NHRA-förarens liv, som verkar vara en kraft att räkna med.

Vem är Tony ‘Smoke’ Stewarts fru Leah Pruett?

Född till pappa Ron och mamma Linda Pruett den 26 maj 1988 i Redlands, Kalifornien, Leah Christine Pruett, var från sin barndom benägen till äventyr och spänning.

Aktiviteter som wake-surfing, terrängåkning, snowboard, volleyboll, mountainbike och bågskytte är några saker där hon gillar att tillbringa större delen av sin tid. Som en racerdotter kom Pruett in på racingscenen bara vid 8 års ålder och vann titeln National Team Champion Racing inom bara två år efter sin debut.

The Early Years of Leah Pruett: Childhood to Present

Föga anade Leah att hennes barndoms lust att ägna sig åt sport skulle bana väg för ett idrottsstipendium vid California State University. Men dragracing verkade alltid vara hennes kall.

Med en outsläcklig törst efter att dominera racerbanorna samlade Leah ihop hela 37 Jr. Dragster-troféer när hon var 16. Sedan gick hon vidare och tävlade vid Top Fuel-evenemangen som började 2013. 2016 gick hon inte bara med i Don Schumacher Racing men började också komma till folks kännedom, och låt oss bara säga att hon aldrig har bleknat sedan dess.

Från och med nu har Pruett ersatts av Tony i den kommande NHRA Top Fuel Dragster 2024 på grund av parets önskan att bilda familj.

Hur träffade Tony Stewart Leah Pruett?

Tony träffade Pruett på ett sponsrat event 2019. Det var dock inget direkt möte då de knappt korsade varandra. Det var initiativet av den legendariske Drag-racern Don “the Snake” Prudhomme, som insisterade på att den tidigare NASCAR-föraren skulle träffa henne på en terrängresa i Glamis, och det gjorde han så småningom.

Efter mötet åkte duon på en förmodad utflykt på NHRA Gator Nationals. Det var under Covid-19-pandemin när Pruett bjöd in Stewart till henne i Lake Havasu och de tillbringade lite kvalitetstid med varandra.

Leah berättade för Drag Illustrated om hur pandemin förde dem närmare än de någonsin trodde var möjligt och sa: “Vi fick bokstavligen tillbringa fyra månader med varandra som man och kvinna. Inte racerbilsförare som är på vägarna och reser och gör alla galna saker som vi gör. Det gav oss en chans att verkligen lära känna varandra innan vi började lägga till racingelementen till det.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tony Stewart (@tsrsmoke)

Att gå nerför gången och vägen till evigheten

Allt eftersom tiden gick fördjupades bandet mellan Tony Stewart och Leah Pruett och det nådde en omfattning där båda kunde förstå vad den andre gick igenom utan något ordväxling.

Enligt AP sa Stewart alla glada saker om henne och sa: “Hon (Pruett) förstår mig. Och jag tycker om att gå på hennes evenemang och vara den som stöttar. Jag menar, om hon ville att jag skulle stötta henne på korgvävningstävlingar skulle jag förmodligen inte njuta av det, men jag är väldigt nöjd med det här förhållandet och var mitt liv är just nu.”

När de såg hur långt de har kommit och njuter av varandras sällskap förlovade de sig i mars 2021, något Pruett meddelade på sin Instagram. Och bara 8 månader senare knöt paret knuten.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Marco Andretti (@marcoandretti)

Kort efter början av sitt bröllop twittrade Tony: “Jag kan fortfarande inte fatta att jag har varit gift i ett helt år med denna underbara, omtänksamma och framför allt roliga kvinna. Du gör varje dag spännande, och jag ser fram emot alla äventyr som kommer. Älskar dig älskling!”

Leah Pruetts prestationer

Leah är en 11x vinnare av National Hot Rod Association-evenemanget, med en karriärs bästa timing på 3,631 förflutna sekunder den 10 november 2018, i Q4 i Pomona, Kalifornien, och hennes bästa hastighet på 334,15 mph den 24 februari 2018, i Q3 kl. Fågel Fenix.

Hon har också säkrat 2010 års NHRA Hot Rod Heritage Racing Series-mästerskap i klassen Funny Car. Inte nog med detta, Pruett tog en gång dubbeltjänst i flera år genom att tävla på heltid i NHRA Factory Stock Showdown, och vann 2018 års titel i sin Dodge.

Leah säkrade NHRA SAMTech Factory Stock Showdown-mästerskapet 2019, DSR:s första seriemästerskap under deras första år i klassen, och är också den enda kvinnliga mästarinnan i klassens korta historia.

Har Tony Stewart och Leah Pruett några barn?

En fråga som brukar dyka upp i ens sinne efter att ha fått veta om Stewart och Pruetts äktenskap är: Har de några barn? Tja, svaret är nej. Eller snarare, inte än. Medan 52-åringen är “flippad” över idén, är han också exalterad över möjligheterna att bli pappa under den kommande tiden.

“Jag blev rädd för hela processen, för att vara ärlig,” skrattade Stewart under en exklusiv intervju med Autoweek. ”Jag kan inte ens ta hand om mig själv. Hon måste ta hand om mig.”

“Jag ska inte ljuga, jag är exalterad över det.”

Eftersom Stewart ser fram emot att bli förälder tillsammans med Pruett, önskar vi paret lycka till och hoppas att de kan övervinna sin rädsla för att omfamna en familj. Tror du att Tony Stewart och Leah Pruetts barn skulle ta upp sina föräldrars racingarv?

RELATED ARTICLES

Mest populär