Monday, December 4, 2023
HemWweMöjlig underliggande orsak till att Samoa Joe lämnade sitt ROH TV-mästerskap på...

Möjlig underliggande orsak till att Samoa Joe lämnade sitt ROH TV-mästerskap på AEW Dynamite trots en dominerande regeringstid

Att ha utnämningen att vara den längsta regerande mästaren i någon befordran är en bedrift som är värd yttersta respekt. Och precis som Roman Reigns i WWE, finns det någon i Ring Of Honor (ROH) som har varit den längst regerande ROH World Television Champion. Vi pratar om den dödliga Samoa Joe. Men bara i går kväll, efter att ha behållit sin titel, lämnade han den inför alla fans.

Så varför lämnade han en så prestigefylld titel från början?

Samoa Joe vill vinna AEW World Championship

Samoa Joe började sin brottningskarriär 1999 och har varit aktiv sedan dess. Under hela sin lysande karriär har han varit en del av flera kampanjer, inklusive WWE. Han var med i WWE från 2015 till 2022. Under sina 7 år med företaget vann Joe NXT Championship tre gånger och WWE United States Championship två gånger. Han mötte en gång till och med Brock Lesnar för WWE Universal Championship men förlorade tyvärr den matchen.

Sedan 2022 gick han med i ROH, som nu ägs av AEW. Direkt efter det signerades han gemensamt av AEW. Sedan, i april 2022, besegrade han Minoru Suzuki för att vinna ROH World Television Championship. I processen blev han också ROH Triple Crown. Och den 2 november blev Joe den längst regerande ROH World Television Champion i historien med 573 dagar. Han försvarade framgångsrikt sin titel mot Kieth Lee på Dynamite.

“Samoa Joe Is Killing Him”: Blodet släpps lös när CM Punk släpps ut på AEW All In, fans visar ingen sympati

Men efter matchen lämnade han ROH World Television Championship samtidigt som han skickade ut en skarp varning till MJF för sitt AEW World Championship. En av anledningarna kan vara att han redan är 44 år gammal, det är mycket över hans bästa ålder. Och han har kämpat mot sin knäskada ganska länge nu. Att vinna AEW-världsmästerskapet kanske inte bara bekräftar hans karriär utan också slutar som hans största proffsbrottningsprestation.

Men Samoa Joe hade redan en chans att vinna AEW World Championship för nästan 2 månader sedan på Dynamite.

MJF fuskade för att behålla sin titel mot Joe

I september utmanade Samoa Joe MJF för AEW World Championship. Matchen var ganska intensiv då Joe gav allt. MJF var i stort sett på mottagarsidan under större delen av matchen.

Fansen trodde nästan att Samoa Joe skulle bli den nya mästaren den kvällen. Men MJF spelade sina smutsiga spel som alltid och kvävde Joe med en kedja förbi Adam Cole, som var ringside.

Joe underkastade sig så småningom strypningen, och MJF behöll sin titel den natten. Uppenbarligen vill Joe ta revansch för det där elaka draget och därför har han siktet inställt på MJF och AEW World Championship. Men vad tror du är anledningen till att Samoa Joe lämnade sitt ROH World Television Championship?

RELATED ARTICLES

Mest populär