Tuesday, February 27, 2024
HemSoccer"MLS borde köpa USL" - USMNT-legenden Alexi Lalas kräver "fet" drag före...

“MLS borde köpa USL” – USMNT-legenden Alexi Lalas kräver “fet” drag före 2026 FIFA World Cup

Den amerikanska fotbollsscenen har lockat ögonglober på sistone på grund av en rad kloka drag. Från att USA vann värdrättigheterna för fotbolls-VM 2026 till Inter Miami-värvningen Lionel Messi, det vackra spelet blomstrar verkligen på den här sidan av Atlanten. Nu har den tidigare USMNT-stjärnan Alexi Lalas uppmanat Major League Soccer att ytterligare förbättra landets fotbollsligasystem inför VM 2026. Lalas föreställer sig att MLS och United Soccer League (USL) kommer under ett “tält”.

Amerikas favoritvideo idag

Tre år efter grundandet 2010 samarbetade USL med MLS. Detta ledde till USL:s expansion och efterföljande sanktioner som nivå två i det amerikanska fotbollsligasystemet. Alexi Lalas vill dock inte att MLS och USL ska vara partners längre.

Alexi Lalas efterlyser MLS förvärv av USL

USMNT- och MLS-veteranen Alexi Lalas har ofta varit högljudd om orsaken till fotbollsutvecklingen i USA. Lalas såg sportens förbättring och tog till X med ett djärvt grepp. “Gör stora och djärva saker inför VM 2026. MLS borde köpa USL”, skrev Lalas i sin tweet. Veteranen tillade att detta strategiska förvärv skulle kunna föra USAs professionella utomhusfotboll under ett tak. USMNT-legendens åsikt har verkligen värde, med tanke på MLS:s expansionsplaner.

MLS har redan meddelat att det kommer att införliva San Diego FC under säsongen 2025 och utökas till 30 lag. Kravet på att utöka till en 36-lagsliga svävar dock redan. Dessutom har städerna Las Vegas och Phoenix inget lag i MLS. Medan USL har en Las Vegas Lights FC och en Phoenix Rising FC. Om MLS och USL skulle slås samman, skulle de förstnämnda som saknade deltagande från Vegas och Phoenix bli en historia från det förflutna. Dessutom skulle MLS-USL-fusionen potentiellt till och med kunna lösa uppflyttnings-/nedflyttningsproblemet i amerikansk fotboll.

Skulle sammanslagningen skapa ett scenario där ett team skulle frukta nedgången?

Alla andra populära fotbollsliga har följt systemet för uppflyttning/nedflyttning. Amerikanska fotbollsligor är den enda avvikelsen. USL-myndigheterna har funderat på att anta detta pro/rel-system. För att genomföra detta måste dock en liga genomgå tillräcklig expansion. MLS skulle kunna expandera anmärkningsvärt om det förvärvade USL. Sedan kan ligasystemet delas upp i två eller tre nivåer. Så småningom kommer den värsta av MLS:s första nivå att falla ner i pyramiden, och den bästa från den lägre nivån kommer att få en uppgång.

USA är redan på rätt väg för att förbättra fotbollen före gryningen av 2026 FIFA World Cup. Regionen kommer också att vara värd för 2025 FIFA Club World Cup. Att nu anta denna guldstandard för fotbollsligasystem kommer säkert att hjälpa det vackra spelet att blomstra i USA. Med tanke på dessa möjligheter är det säkert att säga att Alexi Lalas har gjort ett ganska rimligt samtal. Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär