Wednesday, December 6, 2023
HemBaseballMLB-ikonen Derek Jeter hjälpte en gång en fan att stävja fruktansvärda 9/11-minnen...

MLB-ikonen Derek Jeter hjälpte en gång en fan att stävja fruktansvärda 9/11-minnen genom att erbjuda en oförglömlig New York Yankees-upplevelse

Massakern 9/11 skakade totalt Manhattan och i förlängningen hela landet. De förlorade liven var oersättliga och det trauma som lämnades efter kunde aldrig kompenseras. Framför allt var Victor J. Saracini kapten för United Airlines Flight 175, som träffade South Tower of World Trade Center. Några dagar efter att de förödande attackerna ägde rum skrev Saracinis dotter, Brielle, på sin bästa väns rekommendation, ett brev till Yankees-fenomen, Derek Jeter.

Brielle Saracini bar en livslång dröm att träffa shortstop Jeter. Efter attacken nådde flera populära personligheter ut till Brielle som ett stöd. Analogt med det skrev den tioåriga flickan ett brev till Yankees-legenden. Och Jeter som Jeter, gjorde sitt bästa för att trösta 10-åringen.

Derek Jeter hyllade en gång en släkting till någon som är nära förknippad med de fruktansvärda 11 september-attackerna

På nolltid nådde brevet redan Yankees-legenden Derek Jeter. Och utan att tveka tvingade försvarslegenden. Mot slutet av september samma år bjöd Pinstripes in familjen Saracini till Bronx.

Samtidigt som Brielle beskrev sin upplevelse på Yankee Stadium, berättade Brielle om den komfort och lycka hon kände när hon var i Bronx. På stadion träffade familjen laget och tittade på matchen tillsammans med dem.

Samtidigt som Brielle påminde om den här upplevelsen sa han: “Bara att vara i närheten [the team] fick oss att känna oss som hemma och fick oss att känna oss tröstade. Och det var första gången vi kände oss riktigt lyckliga sedan allt hade hänt.”

Dessutom talade hon också om bandet Jeter, hans lagkamrater och Yankees-personalen delade och uthärdade tillsammans som en familj.

President Bushs besök i Bronx under 2001 års World Series

En månad efter att grundserien 2001 tog slut, under World Series, anlände dåvarande presidenten George Bush till Yankee Stadium. Hans ankomst var en uppvisning av tröst, säkerhet och hyllning till de människor som miste livet i tragedin den 11 september.

Den dåvarande presidenten Bushs närvaro under World Series 2001 visade enhet och säkerhet. Och att USA skulle återvända från spillrorna och visa upp sin anda för världen.

Genom att kasta den ceremoniella första planen i den tredje World Series-matchen mellan New York Yankees och Arizona Diamondbacks den 30 oktober, lyckades president George Bush göra precis det.

RELATED ARTICLES

Mest populär