Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARMitt i sjunkande cupserieprestationer avslöjar Tony Stewart nyckeln "att få allt att...

Mitt i sjunkande cupserieprestationer avslöjar Tony Stewart nyckeln “att få allt att fungera”

Tony Stewart och hans NASCAR Cup Series-lag hade inte den bästa tiden under säsongen 2023. Med bara Kevin Harvick som tog sig till slutspelet var kampen verklig. Gång på gång stötte Stewart-Haas Racing på problem på pit road, och med Harvick nu pensionerad verkar problemen aldrig ta slut. Mitt i alla dessa förändringar har Stewart en ny uppgift till hands men han tror att han har allt under kontroll.

Amerikas favoritvideo idag

Det finns ingen förnekelse om hur äventyrlig person Tony Stewart är. Trots att han avgått på heltid från Cup Series-racing är han välinvesterad i racing både som förare och som ägare. Han verkar dock möta en knepig situation säsongen 2024.

Tony Stewart tror att säsongen 2024 innebär lika många utmaningar som 2023 gjorde

Kampanjen 2023 Cup Series såg Stewart-Haas Racing nå en ny bottennivå. För första gången sedan 2008 gick SHR utan vinst under hela säsongen. Även om det var tillräckligt oroande, på väg in i kampanjen 2024, har de många fler problem att ta itu med.

Tony Stewart kommer att missa att ha både Kevin Harvick och Aric Almirola nästa år. Medan Josh Berry kommer in som ersättare, är den fjärde föraren ännu inte färdigställd. Vad som är mer oroande är att ingen av de tre förarna har ett bevisat rekord i cupserien, med totalt en vinst bland dem.

Dessutom förlorade Stewarts team mångmiljardsponsorn Anheuser-Busch till Ross Chastain och även Smithfield med Almirolas avgång. Så behovet av framgång är av största vikt för att locka sponsorer. Medan kampen i cupserien fortsätter meddelade Stewart nyligen sitt beslut att ersätta sin fru Leah Pruett i NHRA Top Fuel Dragster.

Även om det är fantastiska nyheter på många nivåer, blir det bara mer utmanande för Stewart. 52-åringen äger för närvarande SHR, Superstar Racing Experience (SRX), Eldora Speedway och några andra banor. Inte att förglömma, han kör också en Top Alcohol Dragster.

Med så mycket på tallriken frågade Fox Sports-journalisten Bob Pockrass nyligen Stewart hur hans Top Fuel Dragster skulle påverka hans andra åtaganden. Till detta sa den trefaldige mästaren i cupserien: “Jag tror inte att det förändras mycket från hur 2023 såg ut. Jag menar att köra alkoholbilen på heltid. Jag menar att jag var på resande fot med NHRA större delen av året ändå.

Stewart fortsatte att förklara hur han lyckades få det hela gjort bra. Han sa: “Vi kom inte vart med vårt Sprint-bilteam, med vår racerbana, med vår serie, med NASCAR-programmet, Sprint-bilprogrammet utan att ha bra folk och det är vad som krävs. Det krävs inte mig för att få det hela att fungera, det tar mig att omge mig med bra människor som får det här att fungera.”

Så med den delen som inte förändras, förblir Stewart säker på att hantera det hela väl. Även om han inte förnekar att han har utmaningar, känner han mycket för det.

Tony Stewart var entusiastisk över sitt deltagande i Top Fuel dragracing 2024

Det är fantastiskt hur Tony Stewart och hans fru Leah Pruett vill fokusera på att bilda familj. Även om banan kommer att sakna Pruett, låter den Stewart också prova en ny satsning. Veteranföraren har dock satt sina mål tydliga när han tävlar i Top Fuel dragracing.

Som rapporterats av The Print sa Stewart, “Mitt mål är att inte suga, mitt mål är inte att få sparken av min fru och inte ta livet av mig när jag kör den här saken. Varje gång vi har hoppat in i en annan typ av racerbil i en annan form av motorsport finns det alltid en inlärningskurva och det här är inte annorlunda.”

Han fortsatte, “Det här har förmodligen varit en av de svåraste sakerna jag någonsin har behövt lära mig att köra. Det kommer i hög grad att bli en inlärningskurva för snabbkurser, minus kraschen.” Även om det kommer att finnas utmaningar i hans nya satsning, om det finns någon som kan komma med glans är det definitivt Tony Stewart.

Tony Stewart behåller sponsor Mahindra Rise för Chase Briscoe trots “tufft år”

RELATED ARTICLES

Mest populär