Sunday, December 10, 2023
HemBasketballMitt i rykten om en möjlig försäljning av Liverpool, samarbetar LeBron James...

Mitt i rykten om en möjlig försäljning av Liverpool, samarbetar LeBron James med fotbollsklubben för nytt samarbete

Att vara miljardär och en av de rikaste idrottarna någonsin har sina fördelar. En av dessa förmåner är att ha en ägarandel i en av de största fotbollsklubbarna i världen. Likaså doppade 4x NBA-mästaren LeBron James tårna i fotbollens lukrativa värld när han tog en minoritetsandel i Liverpool FC 2011. Los Angeles Lakers-forwarden har för övrigt inlett ett nytt samarbete med klubben.

Den ikoniska hundraåriga engelska klubben genomgår ytterligare ett ledningsbyte. Fenway Sports Group, den nuvarande ägaren, fortsätter i samtal med potentiella investerare om minoritets- och majoritetsinvesteringar i Liverpool; efter att det förra månaden framkom att en försäljning söktes. Detta hindrade dock inte King James från att ytterligare utveckla sitt partnerskap med klubben med ett nytt samarbete.

LeBron James och Nike samarbetar i ett äldre projekt för Liverpool FC

Det är ingen hemlighet att LeBron James är ett stort fotbollsfan. För att hedra sitt fandom kommer LeBron James, som utnyttjar sitt decennielånga partnerskap med Nike, med några heta varor. Varorna som nämns ovan är ett par fräscha Nike Air Max 1, med titeln “LeBron x Nike Air Max 1 Liverpool”. Med den enorma populariteten hos Air Max-skosortimentet kan Liverpool-fans njuta av en njutning.

DYK DYPARE

Enligt modetidningen GQ kommer skon att släppas i december och kommer att innehålla alla färger som förknippas med Liverpool i form av rött, grönt, vitt och svart. Skon har också FSG:s initialer på vänster häl och “You Never Walk Alone” – den ikoniska hymnen för de röda på höger häl. Dessutom har insidan av skon Liverpool FCs logotyper och King’s varumärke.

Genom åren har James samlat på sig en förmögenhet genom försiktiga investeringar och framgångsrika partnerskap. Trots att han är en aktiv spelare i NBA har kungen en ägarandel i några av de största sportfranchiserna i världen. Hans minoritetsandel i FSG har gjort honom till delägare i Boston Red Sox, Fenway Park stadion och NHL-serien Pittsburgh Penguins, samt hälften av Roush Fenway Racing och 80 % av New England Sports Network.

Se historien – Michael Jordans NASCAR-lag mot LeBron James Liverpool. Vilket är rikare?

James utökade engagemang i FSG kommer på baksidan av en affär som gjordes för över ett decennium sedan. James förvärvade en minoritetsandel på 2% i Liverpool för 6,5 miljoner dollar. Men under åren har kungen och hans affärspartner Maverick Carter konverterat sin andel i LFC för en andel på 1 % av modergruppen FSG.

RELATED ARTICLES

Mest populär