Saturday, December 9, 2023
HemGolfMitt i Lexi Thompsons Heartbreak, här är de 5 bästa spelarna som...

Mitt i Lexi Thompsons Heartbreak, här är de 5 bästa spelarna som inte kommer att vara på CME Group Tour Championship

Pjäsen på ANNIKA såg en smickrande och grym konkurrens. Ja, några charmkort drogs av golfarna på greenerna, och matchen slutade på en extatisk hög ton med Lilia Vu som håvade trofén. Dessutom, vad som återstod var efterverkan av dessa charm aka, resultattavlan och några hjärtesorger.

Många spelare tog sig till toppen av scorekortet men lyckades inte hålla det orörda CME mästerskap. Här är en lista över de 5 bästa spelarna som inte kommer att synas i Neapel.

Topp 5 LPGA-stjärnor som har mycket på spel

Vissa spelare som Lexi Thompson hade redan mycket på sina tallrikar den här säsongen. Efter hennes hälsorelaterade bekymmer och prestation under de senaste turneringarna fanns det förhoppningar om att hon kanske skulle klara det. Men ödet fungerar för det mesta för golfare på ovanliga sätt. De som stod på punkten den här gången var några tillsammans med Thompson, som sitter på 79:e CME-poängpositionen.

Solheim Cups europeiska hole-in-one-stjärna Emily Kristine Pedersen kommer inte att ses i Neapel. Spelaren kunde ha tagit sig till CME Group Tour Championship om hon hade gjort ett par på söndagen på sitt 18:e hål. Men eftersom hon inte kunde slutade hennes säsongsresa där. För närvarande är hennes CME-poängrankning 70.

Annat än henne, I Gee Chun kommer inte heller att vara närvarande. Kontrasten mellan föreställningarna 2022 och 2023 i Gee Chun är ganska uppenbart hård och extrem. Spelaren lade till den tredje stora fjädern till sin golfhatt förra säsongen, och den här gången har hon bara haft 1 topp-10-placering bland alla evenemang hon deltog i. Hennes CME-poängposition är 75, så hon finns inte med i listan för LPGA-tourens slutevenemang.

Maria Fassi har spelat bra den här säsongen, oavsett om man missat många nedskärningar och har några topp-10-placeringar. Spelaren är nummer 76 på CME-tavlan och därmed en missad chans. Lydia Ko seglar i samma båt. Den 26-åriga LPGA-stjärnan planerade att säga adjö till golfen vid en ålder av, kanske 30, men nu, med tanke på hur hennes spel är just nu, verkar det som att hon kanske skulle korta sin proffstid. Spelaren sitter på den 100:e positionen på CME-poängtavlan och kommer helt klart inte att delta och försvara sin förra årets vinnartitel vid evenemanget längre.

Där prestationerna vid ANNIKA-evenemanget var en deal breaker för vissa spelare, hade andra redan svärdet från ett fruktlöst år runt halsen. Icke desto mindre, här är en snabb sammanfattning av vad som hände på Floridas grunder.

En snabb reflektion om 2023 års Annika Event

2023 års Annika körd av Gainbridge på Pelican, slutade med att Lilia Vu tog pokalen och titeln. Hennes vinst var helt och hållet glamour när hon vann en tretaktsvinst över Alison Lee och Azahara Munoz. En utmärkelse från hennes spel var att hon verkligen spelade exceptionellt bra under hela LPGA Tour-evenemanget och postade sina omgångar på 67, 66, 62 och 66. Hennes slutpoäng var 261.

Look Like Your American Star: All About Nelly Korda and Her Solheim Cup Squad’s outfit för 2023

Nelly Korda, som siktade sin tretorv den här gången kunde inte matcha paret. Spelaren har haft en tuff säsong, och så slutade hon på T25. 2023 års upplaga av Annika driven av Gainbridge på Pelican, markerade den fjärde upplagan av denna tävling. Nu när vi officiellt är inne på den sista delen av den här säsongen, vad är dina tankar om spelarna och deras spel? Låt oss veta i kommentarerna.

Se berättelsen | Månader efter World No.1 Nelly Kordas LIV Golf-dom, gör LGPA Star en djärv kommentar

RELATED ARTICLES

Mest populär