Friday, December 8, 2023
HemNASCARMitt i Josh Berrys SHR-sponsorkris tillkännager tidigare partner och logistikjätte förlängning med...

Mitt i Josh Berrys SHR-sponsorkris tillkännager tidigare partner och logistikjätte förlängning med Dale Jr’s JR Motorsports

NASCAR:s sponsringskris fortsätter. De senaste månaderna har varit en huvudvärk för förare i de tre nationella racingserierna. Utan några sponsorer att representera, har förare aktivt sökt och utforskat sina alternativ i denna fara. I landets främsta racingturnering för stock-car, Cup-serien, är ett lag som har behövt hjälp med att navigera sig runt på sponsormarknaden. Stewart-Haas Racing. Å andra sidan, en annan NASCAR-legend som har cruisat i denna aspekt är Dale Earnhardt Jr.

Det Tony Stewart-ägda teamet drabbades av ett bakslag när dryckesjätten Anheuser-Busch meddelade att de skulle gå över till Trackhouse Racing lagets nr 1 Chevrolet av Ross Chastain. Att förlora en långvarig sponsor och en trogen i Kevin Harvick samtidigt var ett stort bekymmer för SHR. Harvicks ersättare, Josh Berry, har inte heller lyckats locka företag att lansera sina bud. Å andra sidan har hans tidigare lagkamrat på JR Motorsports förvärvat tjänsterna från Berrys tidigare sponsor, Jarrett, i Xfinity Series.

Dale Earnhardt Jr träffar ett avtal med Jarrett för 2024

JR Motorsports har meddelat att logistik- och transportföretaget Jarrett kommer att förlänga sin relation med den Dale Earnhardt Jr-ägda outfiten med ytterligare ett år. Efter Josh Berrys utgång från Xfinity-serien på jakt efter grönare betesmarker i Cup kommer Jarrett nu att visa upp sin närvaro på Justin Allgaiers nr 7 Chevrolet. Enligt avtalet mellan parterna kommer Jarrett att tjäna Allgaier i sex primära race och kommer att begränsas av placering under resten av säsongen.

Företaget inledde sitt samarbete med JRM 2022 när de skrev på för att sponsra Josh Berrys lovande karriär. Men deras sannolikhet att stanna i Xfinity bekräftades med nyheten om deras förflyttning till nummer 7. Allgaier har ett solidt rykte i den andra nivån, befinner sig i konstanta mästerskapslopp och är också den vinnande föraren för JRM. Allgaier uttryckte sin glädje över affären,

“Det har varit fantastiskt att lära känna Mike (Jarrett, grundare, VD och koncernchef) och hans familj under deras tid med JR Motorsports. Mike är lika passionerad för racing som han är för sitt företag. Jag tror att vi kan göra mycket för dem för att hjälpa dem att skapa medvetenhet kring allt Jarrett har att erbjuda.”

Vi är glada över att samarbeta med JR Motorsports igen i år.” sa Mike Jarrett, VD och koncernchef för Jarrett. “Justin Allgaier och nummer 7-teamet förkroppsligar integritet, lagarbete och konsekvens, vilket är bland Jarretts kärnvärden. Vi ser fram emot en spännande säsong och se Justin fånga den rutiga flaggan!”

Med en andraplats i slutställningen efter avslutad eftersäsong i Phoenix, Justin Allgaiers aktier är på den uppåtgående kurvan i NASCAR-gemenskapen. Mike Jarrett har aktivt fäst sig vid det och fortsatte sin historia med JRM.

Ytterligare ett bekymmer för Stewart-Haas Racing efter sponsorbristen för Josh Berry

Kevin Harvicks avgång från NASCAR visade sig vara en för stor förlust för Stewart-Haas Racing. Tillsammans med The Closer följde en medförare och ytterligare två sponsorer efter. Aric Almirola meddelade sina avsikter att flytta bort från laget och testa en ny upplevelse med ett annat lag. Almirolas partner, Smithfield Foods, såg också detta som en möjlighet att meddela sin separation från sporten.

NASCAR-landskapet har förändrats kontinuerligt över tiden. Det är dock första gången som engagemanget från sponsorer är så lågt. Omständigheterna har inte bara belastat Tony Stewart med att hitta nya förare men också nya sponsorer. För några dagar sedan hävdade en viss NASCAR-insider att Berry skulle klara sig bra, allt tack vare sin anknytning till Dale Earnhardt Jr.

Dale Jr är lätt en av NASCARs mest säljbara och populära personligheter. Eftersom han är en av de mest aktiva och deltagande personerna i sporten, tillför hans engagemang mycket värde till varje sponsringsavtal. Å andra sidan, trots att SHR är ett kraftpaket i Cupserien, har sponsringskrisen drabbat dem hårt.

I Xfinity Series har den 3-faldiga cupmästaren fått fantastiska nyheter med Cole Custers mästerskapsseger. Även om det var Dale Earnhardt Jr som förlorade mästerskapet på Allgaiers bekostnad, ser det ut som att det utanför planen är Junior som kan ha vunnit.

RELATED ARTICLES

Mest populär