Saturday, December 9, 2023
HemNBAMitt i FIFA World Cup 2022-feber, ger Kareem Abdul-Jabbar Stern Wake Up...

Mitt i FIFA World Cup 2022-feber, ger Kareem Abdul-Jabbar Stern Wake Up Call över ett pressande problem i Amerika: “Det finns ingen plats för henne som tränare”

FIFA World Cup 2022 är namnet på allas läppar just nu. USMNT under ledning av Christian Pulisic har redan kvalificerat sig för knockoutfaserna och ser bra ut. Det finns dock fortfarande en djupt liggande fråga i sporten som avslöjades av Los Angeles Lakers-legendaren Kareem Abdul-Jabbar nyligen.

När han pratade om fotbollssporten påpekade Kareem den manliga dominansen som finns på gräsrotsnivå. Elites Club National League är den största ligan i landet för flickor som historiskt sett är mansdominerande.

Trots att antalet kvinnliga representanter ökar dag för dag inom fotboll, förblir kulturen i ECNL densamma. Detta berördes av Kareem i sin populära blogg och han höll ingenting tillbaka när han pratade om frågan.

Kareem Abdul-Jabbar förkastar den manliga dominansen som finns i fotboll

Los Angeles Lakers-legenden Kareem Abdul-Jabbar är inte en som drar sig för att prata om sociopolitiska frågor runt om i världen. Nyligen, på sin populära blogg, pratade Kareem om sporten som är på allas läppar just nu. Du gissade rätt, det är fotboll.

Elites Club National League tränar tusentals tjejer runt om i landet och bygger basen för framtiden. Allt från coachning till chefsbefattningar är dock mansdominerat. Detta togs inte väl av Kareem som slog ner kulturen i ECNL som kväver kvinnors utveckling inom sporten.

Kareem skrev, “En flick- eller kvinnlig spelare kan bli utmärkt men det finns ingen plats för henne som tränare. Ännu värre, de måste bevittna misshandeln av de få kvinnliga tränare som får komma in. Lärdomen är att meriter är meningslösa, det är fortfarande bara en Old Boys-klubb.”

Han avslöjade också att medan män dominerar runt 90 procent av positionerna i ECNL, har vissa elitklubbar inte en enda kvinnlig medlem i sin klubb.

Jabbar pratade en gång om varför fotboll inte är lika populärt som andra sporter

Det är ingen hemlighet att fotboll inte är lika populär som andra sporter i USA. Redan 2014, när USMNT representerade USA vid FIFA World Cup, pratade Jabbar om varför folk inte uppskattar fotboll som andra sporter.

Han sa: “Fotboll uttrycker inte fullt ut den amerikanska etiken lika kraftfullt som våra andra populära sporter.” Dessutom talade han också om hur de låga resultaten i fotboll är en av anledningarna till att fotboll inte tilltalar den amerikanska publiken lika mycket som andra sporter.

Vilket är ditt favoritminne av Kareem Abdul-Jabbar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär