Friday, December 8, 2023
HemNASCARMitt i en säsong av uppgivenhet, lägger Tony Stewarts NHRA-stjärna till sin...

Mitt i en säsong av uppgivenhet, lägger Tony Stewarts NHRA-stjärna till sin chefs enda återlösande faktor

2023 har varit inget annat än en dålig dröm för Fords kraftstation Stewart-Haas Racing. Förutom sin Xfinity Series-triumf har Tony Stewarts team haft en urusel säsong utan att någon av dess förare har gjort det stort i organisationens högsta division – Cup Series. Förutom Kevin Harvick som precis har gått i pension från sporten har ingen tagit sig förbi grundserien.

Lägger förolämpning till skada till och med 2014 års Cup Series-mästare blev avsatt i eliminatorn, och avslutade sin lysande NASCAR-karriär på en sur ton och gick ut utan en enda vinst. Medan Stewarts team har ställts inför pistolerna för sina inkonsekventa prestationer och otillräckliga utrustning, är scenen en helt annan vid dragbandet.

Stewarts förare gjorde vad han och hans fru aldrig kunde, dvs. för att vinna NHRA-titeln, och lade ytterligare en fjäder till 51-åringens keps bara några dagar efter att #00-föraren tog Xfinity-titeln.

Tony Stewart får back-to-back titlar när hans TSR-förare ger veteranen det ultimata priset

Även om den 3-faldiga mästaren i Cup-serien smakade framgång tidigare i år, och vann sitt första nationella drag-evenemang någonsin, har Stewart ännu inte markerat sin säsong i drag-remsan genom att ta en titel. Och det är hans fru, som också är en vördad dragracer. Men Tony Stewart Racing fick sin första mästerskapstrofé när Matt Hagan vann titeln Funny car och överlevde utmaningen från den trefaldige titelinnehavaren Robert Hight.

Hagans vinst kommer dagar efter Cole Custers triumf som gav SHR deras första Xfinity Series-titel någonsin. TSR-föraren tog sin fjärde NHRA Funny Car-världsmästerskapstitel på vilt sätt på den sista dagen av 2023 års NHRA Camping World Drag Racing Series-säsong, och överlevde en upprörande och upprörd fylld elimineringsdag vid In-N-Out Burger NHRA Finals där till och med Stewarts fru, Leah Pruett (en rutinerad dragster) gick vilse.

Medan alla tre topputmanare förlorade den 2:a omgången av söndagens In-N-Out Burger-finaler i Pomona inklusive Bob Tasca, Robert Hight och Hagan själv, gav poängfördelen TSR-föraren ett försprång för att ta hem sin 4:e NHRA-titel.

Hagan delar med sig av sina tankar efter den episka 3-vägsskjutningen i finalen

Ingen vill ha en vinst på bekostnad av en konkurrents slip. Men Hagan fick just det och dragracern var inte lika nöjd med det som han var med att vinna sin 4:e titel, och blev den 4:e Funny Car-föraren som vann mer än 3 mästerskap. En snedsteg från medtävlande, Robert Hight gav översprånget till Hagan som noga övervakade handlingen oroligt.

Efter att ha reflekterat över sin vinst sa Hagan, enligt NHRA, “Det är bara en av de saker där du bara hatar att behöva stå där och se någon gå ut för att vinna ett mästerskap; det är bara inte min stil av racing. Det är inte så jag vill vinna, men det handlar verkligen om det arbete som vi gjort hela året och att komma in här och ligga före och poäng för att kunna ha den möjligheten där vi vinner mästerskapet om de gick ut samma omgång. .

“Vi behöver @KyleBusch tillbaka” – Tony Stewarts SRX Series 2024 tillkännagivande har racingfans att bli galna

Föraren fylld av entusiasm nämnde sedan hur han befann sig på vägen och bad till sin bortgångne mor och bror om ett gudomligt ingripande som till slut fick titeln. Han sa, “Jag höll på och bad där uppe man, bad verkligen till min mamma – jag förlorade henne i år – och det var en av de sakerna där jag sa, ‘Du vet, Jag vet inte vad du gör där uppe, men från dig och min bror. Jag sa att jag skulle kunna behöva lite hjälp här nere.”

RELATED ARTICLES

Mest populär