Saturday, January 28, 2023
HemIce HockeyMitt i en hype av att närma sig Wayne Gretzkys skiva, varnade...

Mitt i en hype av att närma sig Wayne Gretzkys skiva, varnade Alexander Ovechkin en gång “Titta inte för långt”

Med sin rekordstora seger är den ryske ishockeylegenden redo att skriva in sitt namn i NHL:s historia. Alexander Ovechkin lämnade nyligen alla häpna genom att placera den tredje på målskyttarlistan efter Wayne Gretzky och Gordie Howe. När ingen hittills någonsin dröjde sig nära Gretzkys rekord, vågade Ovechkin sätta sin vision på det gyllene numret.

Nyligen samarbetade Ovechkin med Washington Capitals med ett nytt kontrakt, som kommer att gälla i 5 år. Ovechkin skrev på förbundet med 730 mål, vilket är 165 mål mindre än Gretzkys gyllene rekord. Men medan alla förväntar sig att Ovi ska jaga The Great Gretzkys rekord, har den ryska legenden en ganska intressant bild av situationen.

Alexander Ovechkin är ute efter att slå Gretzkys rekord

Enligt den senaste rapporten från The Denver Post var Washington Capitals vänsterytter glada över att börja sin 5-åriga resa med Capitals. Efter att ha undertecknat fördraget sa Alexander Ovechkin: “Jag ska göra (mitt) bästa. Det är därför jag vill spela fem år till. Att ha en chans att fånga “den store”, varför inte?”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Alexander Ovechkin (@aleksandrovechkinofficial)

Medan alla är glada över att se Ovechkin jaga Wayne Gretzkys rekord, bad The Great Eight sina fans att inte titta för långt, “Låt oss inte titta för långt”, tillade Ovi. Ovechkin är ganska distinkt men ändå realistisk i att sätta sina rekord, som han sa, “Spel för spel, steg för steg”.

DYK DYPARE

Dessutom verkade Ovi nöjd med att säkra 2:a positionen i målskyttarlistan efter The Great One. Ovi sa: “Om jag ska bli tvåa är det också ett ganska bra nummer”. Det är klart att Ovechkin har en genuin känsla för fair play och han är en enastående idrottare rakt igenom.

Wayne Gretzkys syn på hans rekord jagas

Den Store har snarare en positiv syn på att hans gyllene nummer jagas. Han är exalterad över att se det nya rekordet i ishockeyns värld. Gretzky uppskattade Ovi och sa, “Jag är ett av hans största fans, och det är bara bra för spelet om han kan slå rekordet”. Gretzky önskade till och med Ovi god hälsa och rådde honom att hålla sig borta från skador.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Dave Dusseau (@loyalcaps)

Idrottare som Wayne Gretzky och Alexander Ovechkin gör sportens värld till en stark arena. Deras vänliga respekt för varandra banar väg för många sportentusiaster att komma. Med detta önskar vi bara det bästa till den ryske mästaren, för hans måljaktande och rekordstora seger.

Ge oss dina tankar om “the Great Eight” som jagar The Great Ones rekord, i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär