Saturday, December 2, 2023
HemGolfMitt i DP World's World Ranking Slap, finner Rory McIlroy en stödpelare...

Mitt i DP World’s World Ranking Slap, finner Rory McIlroy en stödpelare hos legendarisk rugbyspelare

2023 DP World Tour Championship har börjat med sitt första event innan den sista omgången börjar. Träningsomgången och Pro-Am-passen var planerade till måndag respektive tisdag. Pro-Am-sessionen avslutades precis och bilder visar vem som samarbetade med vem.

Under mikroskopet är världens nr 2 Rory McIlroy. Den irländska golfaren parades ihop med Irlands mest framstående rugbyspelare, som har ett intresse för golf tillsammans med rugby. De två sågs spela på Earth Course i Dubai, och rugbystjärnan gav den irländska golfaren ett stöd mitt i hans senaste OWGR-tragedi!

De två irländska idrottarna samlas för en runda: Rory McIlroy och vem?

Rory McIlroy ledde Race to Dubai Rankings, och därefter tillkännagavs han nyligen som vinnare av listan. Den fyrfaldige majormästaren har nu en utmaning att vinna den näst sista uppgörelsen. Med toppspelare i fältet kommer denna utmaning att bli svårare för honom än väntat.

Men innan omgångarna började parades han ihop med en annan favoritidrottare från Irland. Johnny Sexton, en berömd irländsk rugbyspelare, och McIlroy spelade Pro-Am-sessionen tillsammans. Den 24-faldiga PGA Tour-vinnaren använde sin nya TaylorMade-förare som han hade lagt till påsen för mästerskapet. Medan han spelade på mästerskapet fick Rory McIlroy de senaste nyheterna från OWGR.

DP World Tour startar den 16 november med många högt rankade golfare i världen. Sex av de 25 bästa finns i fältet, och även då har mästerskapet fått lägre poäng av den officiella världsgolfrankingen jämfört med RSM Classic. OWGR bestämmer poängen för en händelse baserat på den individuella rankningen av golfare som har fått slag efter att ha lagt till alla.

Och det verkar, enligt den senaste poängfördelningen, anser OWGR att styrkan i fältet är svagare än PGA Tour FedExCup finalen, RSM Classic.

Överraskande nog är det inte första gången som OWGR ger DP World Tour färre poäng jämfört med American Tour, och när det hände förra gången hade många mycket att säga om det, inklusive golflegenden själv!

TOWGR-dilemmat: Jon Rahm och Tiger Woods hör av sig

RSM Classic hade fått fler poäng jämfört med Europatourens mästerskap även förra året. 2022 kritiserade 82x PGA Tour-vinnaren Tiger Woods och den 2-faldiga majormästaren Jon Rahm oerhört beslutet av OWGR.

Enligt Sports Illustrated, i november 2022, sa Rahm att “OWGR är skrattretande.” Golfaren var rasande, eftersom fältet var bättre vid mästerskapet även förra året. Samtidigt kommenterade Tiger Woods också när han pratade med media vid hjälte-VM 2022 och sa: “Det är ett felaktigt system.” Han lyckades förklara att det fanns fler toppspelare i Dubai än i RSM Classic, och därför bör det övervägas. Det verkar dock som att OWGR har ignorerat den vädjan.

Det har inte funnits några öppna kommentarer från spelarna i år än. Men vad tror du är den verkliga anledningen till att OWGR delar ut fler poäng till RSM Classic? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär