Saturday, December 2, 2023
HemAngel ReeseMitt i Angel Reese Suspension Rykten, kan Caitlin Clark, Cameron Brinks och...

Mitt i Angel Reese Suspension Rykten, kan Caitlin Clark, Cameron Brinks och andra trycka tillbaka LSU?

Det pratas mycket om Angel Reeses frånvaro, vilket har väckt frågor om vem som ska fylla i henne om den ryktade avstängningen stämmer. Bayou Barbie är en stjärnspelare för LSU Tigers dambasketlag, men hon har inte varit på golvet på sistone. LSU-tränaren har inte förklarat varför hon inte spelar, och varför hon inte har varit på banan sedan i fredags, när ryktena om hennes avstängning dök upp.

Och om vinrankan om hennes betyg är sann, kan det dröja ett tag innan fansen ser henne spela för LSU igen. Med de lösa nyheterna som snurrar runt, bleknar statusen för Lady Tigers som vinner en titel i en tråd, och jämförelsen av NCAA-spelare som kommer att klättra till stjärnstatus utan närvaron av Angle är i het debatt.

Det mest möjliga fallet med Caitlin Clark

Få spelarrivaliseringar i amerikansk sport har fått så mycket uppmärksamhet i år som den mellan Iowa-gardet Caitlin Clark och LSU:s Angel Reese. Reese ledde tigrarna till en vinst med 102-85 mot Hawkeyes i den nationella mästerskapsmatchen den 2 april i Dallas. När tiden närmade sig noll signalerade Reese med ringfingret att hon skulle bryta upp sin prestation med 15 poäng och 10 returer. Flytten fick både beröm och fördömanden från hela landet.

Inför en slutsåld publik på 6 790 på söndagseftermiddagen på McLeod Center, översköljde Clark Megan Gustafson som Iowas mest produktiva målskytt i karriären. De tredje rankade Hawkeyes noterade sedan sin mest avgörande vägseger någonsin över Northern Iowa och vann med 94-53.

Efter att ha avslutat med 24 poäng, 10 returer och 11 assist för sin 12:e karriärs triple-double, ökade Clark sin totala poäng i karriären till 2 813. Trots en liten nedgång i hennes tidigare prestation kunde hon ta sig upp i rankingen när nummer 2 Iowa besegrade Drake med 113-90 på söndagen.

Clark översköljde Kelsey Plum för de flesta 30-poängsprestationer av en Division I-spelare under de föregående 25 säsongerna med sin 39:e karriärs 30-poängsinsats. Clarks statistik gör henne till den mest lovande kandidaten för att utesluta Angel Reese. Och med tanke på deras nötkött verkar hennes kandidatur bara vara säker. Men hon är inte den enda.

Cardinal’s Brink är på väg mot stjärnstatus

Cameron Brink har haft en otrolig säsong 2023. Den framstående spelaren för Stanfords dambasketlag hjälpte USA att vinna en guldmedalj och utsågs till MVP vid FIBA ​​3×3 World Cup. Hennes framgångar vid 2018 FIBA ​​U17 World Cup och 2019 FIBA ​​U19 World Cup gav henne också guldmedaljer. Analytiker förutspår att Brink kommer att vara bland de 10 bästa valen i 2024 års WNBA Draft. Hennes färdigheter fortsätter att förbättras för varje match som spelas den här säsongen.

Brink satte också ett nytt rekord genom att bli den näst mest framgångsrika frikastskytten i NCAA:s baskethistoria för kvinnor med 72 märken i rad. Hon är bara tre poäng bakom den nuvarande rekordhållaren Michelle Gaislerova. Detta är ännu mer imponerande med tanke på att hon hade en 61,5 % field goal-procent för två säsonger sedan, och det gör henne till en värdig konkurrent om Angel Reeses plats.

Paige Bueckers står högt efter sin återkomst

Efter att ha varit åsidosatt i 500 dagar gjorde Paige Bueckers ett uttalande med sin NCAA-comeback. 2021 års utmärkelse för National Player of the Year gick till Paige Bueckers från Uconn Huskies, rankad som nummer 5. Hon är också den första förstaårsstudenten att vinna den prestigefyllda nationella titeln Women’s College Player of the Year.

Bueckers etsade också hennes namn i rekordböckerna genom att få flest assist för en rookie. Hon guidade alltså Huskies till NCAA-turneringens Final Four 2021. Men tyvärr tvingade en vänsterknäskada henne att missa större delen av sin andra säsong. Hon var dock lagkapten för truppen i den nationella mästerskapsmatchen.

Paiges hoppförmåga överträffar eller kanske inte Angel Reeses färdigheter, men Lady Tiger kommer sannolikt att förbli dominerande med den berömmelse hon fick genom sina spel.

RELATED ARTICLES

Mest populär