Thursday, November 30, 2023
HemNBAMitt i 6 konstanta nederlag, vad är Warriors längsta förlustrad?

Mitt i 6 konstanta nederlag, vad är Warriors längsta förlustrad?

Golden State Warriors verkar ha fallit i unåde hos basketgudarna. Med en förlustsvit på sex matcher i rad är Dub Nation på gränsen till ett mentalt sammanbrott. Men det kommer att krävas mer än så för att bryta upp dynastin som Splash Brothers i hand med Draymond Green hjälpte till att bygga.

Om man ser tillbaka på de tuffa tider som Warriors fick utstå genom åren är detta på sin höjd ett mindre bakslag. Men misslyckande är ett svårt piller att svälja. För Kerr och hans team som bara såg segrar och fyra mästerskapsringar under den här tiden, skulle detta verkligen vara en mycket svår tid.

Den längsta förlustsviten av Golden State Warriors

Titta på hur Curry och co. redan har förlorat sex matcher efter varandra, kan det ta oss tillbaka till liknande förlustrader under åren. Den längsta hittills var på 1960-talet. Säsongen 1964-65 förlorade Warriors 17 spel i följd.

Förlustsviten började den 20 december 1964 och fortsatte till den 28 januari 1965. Deras första förlust skedde i händerna på Philadelphia 76ers med en poäng på 111-113. Sedan dess fortsatte det så här mot praktiskt taget alla lag som Knicks, Lakers, Royals, Hawks och så vidare.

En respit för detta hände när de möttes mot Cincinnati Royals eller som vi känner dem nu, Sacramento Kings. Golden State bröt till slut sin serie med en 105-90-seger över Royals. Det var den berömda Wilt Chamberlain-eran i San Francisco.

De coachades av Alex Hannum och listan innehöll även spelare som Al Attles, Connie Dierking, Wayne Hightower, Paul Neumann, Gary Hill, Cotton Nash, George Lee och fler. Snart byttes Chamberlain till 76ers och det var slutet på Wilts tid med Warriors. Snabbspola fram till nu, och Steph och laget står inför olika vägspärrar som har många förståsigpåare som förutspår att de inte kommer att ta sig till slutspelet.

Vad har orsakat Warriors dåliga start på säsongen?

Det mest uppenbara svaret är att Stephen Curry inte har någon hjälp. Ungefär samma situation som LeBron James från Lakers talisman. Curry har ett snitt på 30,7 poäng den här säsongen. Den andra målskytten, Thompson, har bara 14,6 poäng i snitt. Inte statistiken du skulle leta efter nästkommande.

Kan Chris Paul lösa det massiva Klay Thompson “problemet” för Warriors?

När man tittar på resten av laget, för en annan krigare än Steph att göra 20 poäng hände efter 12 matcher in på säsongen. Curry är verkligen ledaren, men det kommer inte att vara så hela tiden. Det är hög tid att resten av laget tar fart.

En annan fråga är deras 3-punktsskytte. Säsongens tre poängs procent är 35.1jämfört med förra säsongens 38,5 % från bortom bågen (StatMuse). Och så är det Klay Thompson. Även om han kom in i säsongen med stort lovande, verkar Thompson fortfarande kämpa med sin hoppare. Det finns också den lilla frågan om att han blir en obegränsad fri agent.

Det borde räcka för många att undra och undra lite till. Tja, de få skäl som nämns här är tillräckligt för att ge en uppfattning om att det finns förbättringsområden för laget. Om de kan övervinna det kan Golden State Warriors undvika en upprepning av den ödesdigra säsongen 1964-65.

RELATED ARTICLES

Mest populär