Monday, December 4, 2023
HemOlympics"Miss Him on the Track": Usain Bolt-fans lämnade i nostalgi när 200...

“Miss Him on the Track”: Usain Bolt-fans lämnade i nostalgi när 200 miljoner världsrekordsvideo återuppstår

När Usain Bolt var på rätt spår, var fansen tvungna att tänka efter innan de blinkade. Den jamaicanske stjärnan häpnade världen när han slog världsrekordet på 200 m vid världsmästerskapen i Berlin i augusti 2009. Precis när man trodde att Usain inte hade mer magi att visa, visade ess-sprintern att de hade fel.

Att slå rekordet för Michael Johnson, den olympiska guldmedaljören, registrerade ytterligare ett rekord i hans namn. Den jamaicanske sprintern tryckte på linjen på imponerande 19,19 sekunder och skapade ett nytt världsrekord som förblir obrutet. När videon av det ikoniska ögonblicket dyker upp igen tar fansen en stund för att uppskatta spårlegenden.

Fansen hyllar Usain Bolt

Nyligen, efter att “World Athletics” officiella sida delade den ikoniska dagen, blev Bolt-fansen nostalgiska. De mindes inte bara dagen, utan öste även beröm till bankungen. En av användarna erkände de utmaningar som loppet innebar, “200 m världsrekord är det tuffaste att slå på hela banan.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av World Athletics (@worldathletics)

Det har gått år sedan Usain drog sig tillbaka från professionell racing, och fansen kan därför inte låta bli att minnas de svunna dagarna. Som en skrev, “Jag saknar honom på banan❤️,” och en annan användare sa, “one of a kind 👏” Usain skapade inte bara skivor, utan han gav också en känsla till banan som nu saknas.

Sättet han knöt ihop med sin publik var unikt; det såg han till när han var på rätt spår; ögonen var på honom. Således, när han såg honom i videon, skrev en användare, “Just Usain being galen ⚡⚡” Arvet som han har skapat förblir, som hans fans påpekar, “obesegrad” hittills. Han är utan tvekan “one of a kind 👏” som en användare med rätta påpekar, “den var bästa showman-atleten.”

Erriyon Knighton, ynglingen som slog Usains U-18 rekord

Under många år förblev Usains rekord under 18 200 m obrutet tills 18-årige Erriyon Knighton tog den centrala scenen. Den amerikanske sprintern har inga olympiska titlar på sitt namn. Men det hindrade honom inte från att ta tag i rubrikerna. Han rörde vid mållinjen på 20,11 sekunder och tog bort rampljuset.

Erriyon Knighton, kom ihåg namnet.@ErriyonK raster @Usain Boltvärldens U18-bästa över 200m.

20.11 👀

📰:https://t.co/FsT2n8teSF pic.twitter.com/X9NzI3K8sa

— World Athletics (@WorldAthletics) 1 juni 2021

Med sin fantastiska prestation registrerade den unge mannen sitt namn på listan över legender. För den orubbade förra året vid OS i Tokyo slutade han 4:a på 200m. Han valdes ut till USA:s olympiska lag i juni 2021 vid 17 års ålder, vilket gör honom till den yngsta amerikanska hanen att göra det på 57 år. Erriyon är utan tvekan en stjärna i vardande.

Tror du att Erriyon en dag kanske kan slå Bolts världsrekord?

RELATED ARTICLES

Mest populär